characters characters

Fara teama de notiunile dificile!

Cum invata mai usor copiii din clasele primare

22 noiembrie 2018    |   1519 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

teama de notiuni dificile
Astazi, copiii sunt pasionati de tehnologie inca de la varste foarte mici si ne surprind mereu prin felul abil in care utilizeaza gadgeturile smart ale parintilor lor: tableta, telefonul mobil sau laptopul. Sunt atrasi de imagini, de miscare, de feluri dinamice si inedite de a descoperi lumea, asa incat, in cazul lor, educatia nu este separata de zona de distractie. In plus, s-a observat o nevoie de spatiu digital in care elevii invata, descopera notiuni predate la scoala, in ritmul lor, fara sa aiba alaturi un profesor, dar si de un loc in care ei pot accesa jocuri educationale distractive.

Dar un alt aspect esential este ingrijorarea parintilor privind siguranta copiilor lor in spatiul virtual.

Prin urmare, imbinand pasiunea copiilor pentru mediul digital cu nevoia parintilor de securitate, specialistii in educatie au creat produse de invatare moderne - ce reprezinta, de fapt, adaptarea educatiei la noile vremuri si la noile generatii de elevi.

Spre exemplu, in ceea ce-i priveste pe copiii din clasele primare (pentru care povestea si jocul sunt esentiale in procesul de invatare), specialistii Intuitext in educatie au identificat o serie de probleme pe care le au elevii: isi doresc sa se joace pe device-urile lor preferate sau refuza sa-si faca temele, pentru ca nu au inteles foarte bine anumite notiuni predate la clasa.

Astfel, ScoalaIntuitext.ro este un site educational pentru clasele I-IV conceput din dorinta de a le oferi copiilor un spatiu special care sa transforme invatarea intr-o experienta placuta prin resurse educationale dinamice, interactive si distractive. Totodata, acest produs online a venit ca o adaptare fireasca la nevoile si dorintele copiilor si ca o masura de a apropia informatia de ei, de a le incuraja curiozitatea si pofta de cunoastere.

In plus, la ScoalaIntuitext.ro se antreneaza logica, memoria si soft skills-urile (asa incat elevii vor dobandi aici abilitati sociale ce le vor fi utile pe termen lung), precum si pasiunea pentru stiinte (pasiune ce le va deschide orizonturi nebanuite si le va dezvolta pofta de cunoastere si aventura intr-un mod unic).

Asadar, astazi copiii pot petrece timp in mediul online datorita unor concepte revolutionare ce imbina educatia si distractia. Intr-un spatiu digital sigur si controlat, elevii se bucura de jocuri, animatii sau experimente educationale, descoperind astfel noi valente ale ideii de studiu: studiul ca experienta placuta, departe de vechea notiune arida ce se opunea vehement jocului si bunei dispozitii.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe