characters characters

Diferenta ideala de varsta intre frati

Propus de: Parenting cu Blandete   |   19 octombrie 2018    |   2686 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

diferenta ideala de varsta intre frati
In cartea Laurei Markham pe care o citesc acum am citit pentru prima data, cred, ideea de a amana nasterea celui de-al doilea copil pana ce primul ajunge la varsta prescolara. Iata citatul exact:

“Luati in calcul amanarea nasterii unui al doilea copil pana ce primul ajunge la varsta prescolara, astfel incat sa puteti prelungi timpul de conectare cu amandoi. Perioada copilariei mici este chiar mai dificila decat este in mod obisnuit pentru copiii care merg la gradinita si este dificil chiar si pentru cel mai dedicat parinte sa isi pastreze rabdarea cand este privat de somn si atent la nevoile unui nou-nascut.”

Acest pasaj mi-a aprins un beculet. M-am gandit ca e un sfat pertinent pentru parintii care se intreaba care e diferenta de varsta optima dintre frati. in mentalitatea noastra am auzit foarte des ideea ca e bine sa fie diferenta mica intre frati, pentru ca asta i-ar apropia mai mult, s-ar putea juca altfel, avand aproximativ aceleasi interese, pentru ca mai tarziu nu mai vrei s-o iei de la capat cu scutece si tot ce inseamna nou-nascut.

Cred ca am avut tendinta de a lua mai mult in calcul aceasta opinie, eu insami fiind cu 6 ani mai mica decat fratele meu. Numai ca a doua oara n-am mers pe planificare chiar deloc si am decis sa lasam lucrurile sa vina de la sine.

Citind insa recomandarea Laurei Markham, m-am gandit la modul in care s-a schimbat relatia mea cu Darius odata cu aparitia sarcinii si mai apoi a fratiorului in carne si oase. Diferenta dintre ei doi este de 3 ani si 3 zile. stiam ca o se schimbe lucrurile, dar nu cred ca realizam cat de mult. in timpul sarcinii, l-am intarcat (de nevoie), n-am avut voie sa-l ridic, ceea ce ma facea sa simt ca nu pot sa-i ofer bratele mele atunci cand el ar fi trebuit sa fie la sanul meu. si nu, nu era la fel sa-l tin in brate atunci cand stateam jos. Ne-au lipsit mult jocurile de miscare; stiu ca abia asteptam sa-l smotocesc dupa ce urma sa nu mai am burta mare. A mai inceput si cresa pentru a lua virozele inerente colectivitatii pana la venirea pe lume a fratiorului.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete 


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe