characters characters

Cum vor arata joburile in viitor

Cum ne pregatim copiii

07 mai 2019    |   1884 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Cum vor arata joburile in viitor
Ne preocupam zilnic de educatia copiilor nostri. Le suntem alaturi, colaboram cu scoala si avem o comunicare buna cu invatatoarea, ii sprijinim la teme, le cautam activitati extra-scolare care sa le completeze in mod armonios dezvoltarea cognitiva si emotionala.

Dar cum va arata viitorul oare si cum putem sti daca ii pregatim corect pentru ceea ce urmeaza.

O cercetare a Fundatiei Nationale de Știinte din Statele Unite ale Americii (agentie guvernamentala ce sustine procesele de cercetare si educatie in toate domeniile non-medicale ale stiintei si ingineriei) arata faptul ca 80% din job-urile anilor 2015-2025 vor fi bazate pe asa-numitele competente STEM (Știinte, Tehnologie, Inginerie si Matematica).

In acest context, specialistii in educatie se intreaba cum reuseste actualul sistem de invatamant romanesc sa pregateasca noile generatii de copii pentru piata muncii. Ce cunostinte trebuie ei sa acumuleze in anii de scoala? Ce abilitati e recomandat sa le dezvolte scoala si familia, intr-o colaborare fructuoasa si eficienta pentru copiii nostri.

80% din slujbele viitorului cer competente STEM (Știinte, Tehnologie, Inginerie, Matematica). Cum motivam elevii sa invete?

motivatie scolara


Cum 80% dintre job-urile viitorului vor cere competente din domenii precum Stiinte, Tehnologie, Inginerie sau Matematica, e important sa incurajam curiozitatea copiilor si motivatia de a invata.

Folosind metode de invatare moderne, interactive, adaptate deschiderii lor catre digital, elevii vor avea o placere reala in a acumula cunostinte noi. In acest context, e necesara o reevaluare a valorilor din sistemul de educatie romanesc, prin incurajarea curiozitatii naturale a omului fata de cunoastere si dezvoltarea motivatiei intrinseci.

Astfel, pentru a alege si chiar a excela in domenii precum Ingineria sau Matematica, elevii ar trebui sustinuti pe toata durata parcursului educational prin instrumente de invatare adaptate profilului lor. Și asta inca din primii ani de scoala.

Se vorbeste adesea despre importanta jocului in invatare si despre imbinarea ludicului cu educatia pentru a incuraja o atitudine pozitiva a copiilor in raport cu scoala.

„Jocul isi gaseste locul in orice lectie. Elementele de joc se afla presarate si imbinate printre elementele de invatare pentru a face invatarea mai placuta si a elimina oboseala. De multe ori elevii mei constata cu regret cat de repede trec orele de curs cand activitatile de invatare contin elemente ludice, care sunt preferatele lor“, declara Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar.

Ce inseamna invatarea corecta si eficienta

In ultima perioada, sistemul de educatie din Romania a permis patrunderea unor metode alternative de studiu: CD-uri, manuale digitale sau chiar platforme online de invatare.

Din fericire...

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe