characters characters

Cum educam copilul timid

Propus de: Elena Salater   |   29 aprilie 2009    |   9031 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copil timid
Comunicarea eficienta are numeroase avantaje pentru copil: il ajuta sa stabileasca si sa mentina relatii cu ceilalti, sa obtina rezultate scolare mai bune, sa castige incredere in propria persoana. In mod cert, abilitatea de a comunica este o conditie a reusitei. Hai sa aflam impreuna cu ce putem sa inlocuim clasica afirmatie "e timid"!

Dar cum recunoastem copilul timid?
Este copilul agitat, temator, care are tendinta de a plange, care interactioneaza difil cu persoanele straine. Se joaca cu mare greutate cu alti copii, iar adaptarea la mediul scolar presupune timp indelungat. O educatie adecvata poate sa ajute copilul sa relationeze mai bine cu ceilalti, sa se adapteze diverselor situatii, sa-si faca prieteni. Desigur ca nu-ti poti transforma copilul total, dar ii poti forma acele abilitati sociale care il vor ajuta sa se integreze mai bine intr-un grup. Marie-Claude Beliveau identifica in “Necazurile micului scolar” cateva ingrediente ale abilitatilor relationale. Alaturi de empatie, cooperare, colaborare, respectul de sine, partaj se afla dialogul, inteles ca pe capacitatea de a rezolva conflictele cu cuvinte. Extrem de importanta este si contruirea sau refacerea imaginii in grup pentru a trece de la statutul de elev “respins” sau “ ignorat” la cel de elev “cautat”.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lilivc/3505349701


Articolul continua pe pagina urmatoare: Cum il poti ajuta pe copilul timid?


Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  Salvati Copiii    05.11.2011 - 09:09
  http://www.facebook.com/photo.php?v=177498822337683

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Copil timid sau introvertit?
  Copil timid sau introvertit? Cum faci diferenta
  27 iunie 2019   

  Desi se pot manifesta la fel (iar uneori apar impreuna), temperamentul introvertit si timiditatea sunt diferite, iar daca esti parinte, este important sa recunosti diferentele dintre ele, pentru a-l ajuta in mod adecvat pe copilul tau.

 • Timiditatea
  Despre copilul timid
  18 decembrie 2015   

  „Ultimul lucru la care se gandesc parintii cand asteapta nasterea copilului lor este sa se intrebe daca e sau nu timid” spune psihologul american Philip G. Zimbardo.

 • Parintele anxios si copilul
  Parintele anxios si copilul 2
  22 august 2013   

  Adultii ajung adesea sa ceara ajutorul terapeutic pentru copil, pentru ca acesta este timid, evitant, angoasat, excesiv de plangacios, pare ca nu vrea sa se desparta de parinte. Legatura este de multe ori usor de facut si intrebarea mea este adesea aceeasi...cum simtiti voi ,adultii, despartirea de copil? Ce simtiti voi adultii in fata lumii si a realitatii?

Mai multe