characters characters

Ce carte citeste copilul in luna August (12-18 ani)?

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2010    |   12348 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

In general, adolescentii prefera sa petreaca timpul altfel decat citind. In continuare, gasesti recomandarile editurilor pentru copii cu varste intre 12 si 18 ani, pentru a te orienta atunci cand te gandesti la o carte pentru adolescentul tau.
 
George si cheia secreta a universului-Stephen Hawking, Lucy Hawking
Editura Humanitas
Colectia Humanitas Junior
Categorie de varsta: 12-14 ani

De ce ar fi bine sa o citeasca:
Aceasta carte amuzanta si foarte bogata in informatii le va oferi copiilor ocazia sa zburde putin nestingheriti prin spatiu, timp si univers.

Descriere:
Va invitam sa faceti o calatorie prin intinderile nemarginite ale spatiului extraterestru si, in toiul unei aventuri fantastice, sa descoperiti misterele fizicii si universului impreuna cu George, cu noii lui prieteni - omul de stiinta Eric si fiica sa Annie - si cu superinteligentul calculator Cosmos, care ii poate transporta oriunde si ii poate aduce inapoi, scotandu-i chiar si dintr-o gaura neagra. Sau nu-i poate scoate din asa ceva? Si cine oare o fi vrand sa puna mana pe Cosmos? Gaseste mai multe detalii despre carte aici.



 
Capcana de Sarah Wray
Editura Corint Junior
Categorie de varsta: peste 12 ani

De ce ar fi bine sa o citeasca:
Volumul le va da copiilor posibilitatea de a-si dezvolta gandirea logica necesara in rezolvarea misterului copiilor disparuti. De asemenea, prin simpatia fata de personajul principal, vor invata sa se raporteze diferit la sistemul educational si vor intelege necesitatea detinerii de informatii multiple si diverse. Cartea nu va da nastere doar gustului pentru aventura, ci si fascinatiei pentru virtutile cognitive.

Descriere:
Fictiunea careia adolescentii ii vor dedica zilele toride de vacanta. Protagonistul cartii, Luke Sheldon, un baiat de cincisprezece ani, participa la Tabara Sperantei, alaturi de alti copii dotati din SUA.  Entuziasmul deosebit al eroului inainte de inrolarea in aventura este dus la cote maxime in momentul in care, ajuns in tabara, acesta incepe sa descopere misterele ce stau la baza acestui spatiu labirintic, inconjurat de paduri. Actiunea devine din ce in ce mai complicata, iar tanarul descopera ca mesajele codificate descoperite in cabana sa nu sunt doar un joc copilaresc, ci modalitatea prin care el este atras intr-o capcana ce l-ar putea costa viata.
 
Nu plange sub clar de luna de Heather Davis
Editura Leda
Categorie de varsta: 15-18 ani

De ce ar fi bine sa o citeasca:
O poveste de dragoste sensibila, moralizatoare, fondata pe ideea acceptarii si intelegerii celuilalt, a maturizarii prin asumarea greselilor si indreptarea lor.

Descriere:
Povestea unei adolescente care, din pricina greselilor facute in ultima vreme, se vede drastic pedepsita de catre mama sa vitrega, urmand a fi trimisa pe toata perioada verii intr-o tabara de reeducare. Adio rochie de bal! Adio bocanci de mers in drumetii! Dar Tabara Semilunii devine un loc interesant cand in cale ii apare fermecatorul Austin Bridges al III-lea, fiul unei vedete rock. Tanarul ascunde insa un teribil secret, pe care i-l dezvaluie noii sale prietene: este varcolac! Shelby stie limpede ca nu ar trebui sa se incurce cu un baiat care i-ar complica viata, dar nu-i poate intoarce spatele unui tip aflat la greu, mai ales cand acesta arata atat de bine!
 
 
Legendele clanului Otori de Lian Hearn
Editura Leda
Categorie de varsta: 15-18 ani

De ce ar fi bine sa o citeasca:
Un basm japonez deosebit de rafinat, care reliefeaza importanta unei inalte conduite morale si contureaza fina distinctie ce poate fi trasata intre bine si rau, intre alegerea potrivita, desi dificila, si confortul temporar ce poate duce la anularea individualitatii.


Descriere:

Aceasta trilogie, alcatuita din volumele intitulate Sa nu trezesti podeaua-privighetoare, Sub cerul liber, avand drept perna iarba si Stralucirea lunii, adierea vantului, ne poarta in Japonia medievala, un taram cu ritualuri si coduri riguroase, de o frumusete salbatica si cu aparente inselatoare. Fermecatoarea poveste de dragoste a lui Otori Takeo cu Shirakawa Kaede, evocata cuceritor intr-un spatiu si intr-o perioada mitica, este presarata de conflictele dintre clanurile rivale. Acestea pun in evidenta existenta loialitatilor impartite si a luptei pentru recunoasterea drepturilor dobandite prin nastere. Drepturile celor doi tineri si linistea intre granitele tarii sunt redobandite prin declansarea razboiului, prin care se indeplineste profetia sfanta.
 
 
 


Comentează:
16 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Tina    24.03.2017 - 18:51
    Faine cărți! Chiar as vrea sa le citesc dar nu știu dacă se găsesc la librărie.
    Pe lista ar trebui sa se mai regăsească și Harry Potter (obligatoriu), Divergent, Insurgent, Trilogia Jocurile Foamei, Hoțul de cărți, De veghe in lanul de secara, Sub aceeași stea, Căutând-o pe Alaska, Tara Duncan dar și cărți mai ușoare precum Jurnalul unui puști și Însemnările unei pustoaice.
  • Utilizator Anonim
    ala    04.02.2011 - 17:40
    nu citesc nimic 100%
  • Utilizator Anonim
    Iulyan    01.09.2010 - 18:23
    Daca va plac cartile cu crime,detectivi etc cititi Clientul.O carte foarte buna:D:X
  • Utilizator Anonim
    nicole    21.08.2010 - 20:01
    Excelenta cartea lui Hawking- George si cheia secreta a universului! Fetita mea de 9 ani a "devorat-o" in 3 zile si isi doreste si alte carti ale acestui autor
  • Utilizator Anonim
    Diana    14.08.2010 - 06:54
    Ne plac cartile cu vampiri; :)
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    10.08.2010 - 15:44
    Eliza, speram sa gasesti carti interesante aici:). tu ce carti ai recomanda copiilor pentru vara aceasta? te asteptam pe forum, sa ne spui: http://www.suntparinte.ro/forum?func=view&catid=20&id=370&start=6
  • Utilizator Anonim
    eliza paraschivescu vrejoiu    10.08.2010 - 14:16
    exista o lista de lecturi suplimentare pentru fiecare nivel de studiu care se da la scoala dar din pacate este destul de perimata,deoarece profesorii nu prea au posibilitea de a citi multe carti noi pe care apoi s le recomnde ca si lectura.Interesant materialul cu cartile recomandate de dumneavoastra .Chiar m-ati facut curioasa.
  • Utilizator Anonim
    Mariana    10.08.2010 - 07:01
    Am 2 copii si in doua licee diferite, nu a fost distribuita o lista de lecturi suplimentare pentru vacanta.Accesam internetul si gasim tot ce-si doresc copii, sau mai bine zis parintii, va recomand " lecturi suplimentare. ro" si se rezolva problema listei! O vacanta de vis va dorescc tuturor!
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    09.08.2010 - 12:08
    Mihai,i-a placut baiatului tau cartea? Te asteptam si pe Forum, pentru a recomanda si altor parinti cartile citite de copilul tau: http://www.suntparinte.ro/forum?func=view&catid=20&id=370
  • Utilizator Anonim
    Mihai Avadani    09.08.2010 - 08:09
    Copilulmeu, Andrei, de 16 ani, a citit „Trei intr-o barca (fara a mai socoti si cainele) si trei pe doua biciclete” de Jerome K. Jerome.
  • diana mariana
    diana mariana    08.08.2010 - 05:49
    dya, tu ai citit vreuna din ele?
  • Utilizator Anonim
    dya    07.08.2010 - 17:01
    buna, am 14 ani iar cartile prezentate mai sus mi se par ffffffoarte plictistoare in vakanta asta am citit 3 carti iar una mi a placut foarte mul e soper :"crima in chicago"
  • Utilizator Anonim
    laura    06.08.2010 - 15:28
    pallvera iarta-ma ca intervin sunt o adolescenta de 18 ani, am terminat liceul iar ceea ce tu ai spus mai devreme,chiar citez "Din pacate, de la scoala nu are o lista de lecturi pentru vacanta care sa-l ajute in anul scolar urmator!" m-a intrigat foarte mult, nu o lua personal insa toti elevii unui liceu primesc de la profesorul de romana o bibliografie pentru anul urmator, ar trebui sa te interesezi mai mult daca nu cumva iti cam ascunde acest adevar...multa bafta
  • Utilizator Anonim
    nelu    06.08.2010 - 14:46
    Dar romanesti nimic?
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    06.08.2010 - 09:29
    Pallvera, iti multumim pentru interes. Ne-am propus sa facem cunoscute parintilor cele mai noi aparitii editoriale pentru copii, nu dorim sa ocolim clasicii. De aceea, te invitam pe forum http://www.suntparinte.ro/forum?func=view&catid=20&id=370 pentru a impartasi parintilor ce carti recomanzi copilului tau :)Am observat ca in prezent, multi copii au alte preferinte decat au avut parintii lor in privinta cartilor pe care le citesc. Copilului tau i-au placut aceleasi carti care ti-au placut si tie cand ai fost copil?
  • pallvera
    pallvera    06.08.2010 - 06:16
    De ce ocoliti clasicii ? La liceu citeam in medie un roman la 2 zile. Calculatorul (informatia)nu inlocuieste lectura(cultura).
    Copilul meu are 16 ani, varsta la care practic poate citi orice roman. Nu se inghesuie la citit , dar nici nu se opune.Din pacate, de la scoala nu are o lista de lecturi pentru vacanta care sa-l ajute in anul scolar urmator!Poate asta s-ar putea stabili unitar in functie de programa scolara care, banuiesc ,e acceasi pe tara-si s-ar putea publica pe site-ul ministerului(!?!)...asa ca ii aleg eu lecturile in functie de profilul clasei lui si de ceea ce citeam eu cu placere la varsta lui.E bine sa le imbogatim sufletul, sa stie ca in lectura gasesc un refugiu, o placere, o stare de spirit, experienta de viata, un prieten care-ti tine de urat...etc
Vezi toate comentariile

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe