characters characters

CD-urile educationale. Un joc prin care copiii invata

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 noiembrie 2014    |   2570 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii la calculator
Vorbim mai mult ca oricand despre folosirea calculatorului in invatare si despre cum putem folosi tehnologia pentru a imbunatati educatia. Am descoperit cu toti: parinti, profesori si copii avantajele pe care le poate aduce folosirea unui computer in invatare.

CD-urile educationale il ajuta pe copil la pregatirea temelor, la intelegerea unor notiuni sau concepte mai dificile predate la scoala pentru a nu acumula goluri in invatare si pentru a le facilita invatarea de placere.

Afla mai multe despre CD-urile educationale din materialul video de mai jos.


De ce le place copiilor sa foloseasca CD-urile educationale? La aceasta intrebare ne raspunde Luciana Terente, psihopedagog Intuitext:

 • sunt interactive si dinamice: informatiile sunt prezentate ca facand parte dintr-o poveste, iar personajele sunt inspirate din viata de zi cu zi asa cum sunt si copiii reali, avand interese si preocupari comune cu cei mici.
 • conceptele sunt prezentate prin jocuri distractive, care ii dau copilului ocazia sa retina si sa exerseze ce a invatat.
 • evaluarea cunostintelor se realizeaza prin jocuri in care copilul trebuie sa depaseasca obstacole sau sa rezolve probleme.
 • invatarea nu e gandita ca un proces sec, plictisitor in cadrul caruia copilul trebuie sa memoreze o definitie sau o formula. Copiii sunt stimulati sa descopere lucruri noi, sa inteleagă fiecare concept, fiecare notiune, pana la momentul la care pot sa se joace cu ele si sa fie capabili sa le aplice in situatii diverse, de zi cu zi.

CD-urile educationale sunt realizate astfel incat copilul sa petreaca un timp rezonabil in fata calculatorului, iar conceptele sunt explicate prin exemple pe care copilul le poate intelege, inspirate din viata reala.

Copilul tau a folosit jocuri educationale pentru a invata mai usor?


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lupuca/8720604364/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe