characters characters

Beneficiile cursurilor de pictura

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 martie 2011    |   7255 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

beneficiile picturii pentru copiiCopiilor le place sa deseneze de la cele mai mici varste. Inainte de a invata sa scrie, acestia sunt fascinati de creioanele colorate cu care traseaza linii sau forme despre care apoi spun ca reprezinta oameni, copaci sau flori. Chiar daca un copil nu are un talent exceptional la desen, cursurile de pictura il pot ajuta sa isi dezvolte o serie de abilitati.

Iata cum arata creatiile realizate de copii care au participat la astfel de cursuri:
Beneficiile cursurilor de pictura pentru dezvoltarea copiilor


Citeste mai departe despre capacitatile si abilitatile pe care lectiile de desen sau de pictura le pot imbunatati.

Perceptia vizuala. Cursurile de pictura exerseaza abilitatea de a distinge intre tonurile si intensitatile culorilor, capacitatea de a observa si evalua raporturile dintre marimi sau forme, precum si relatiile dintre culori: contrast, complementaritate, etc. Aceste abilitati il vor ajuta in viitor si il pot pregati pe copil pentru diverse profesii: designer, arhitect, fotograf etc.

Reprezentarea tridimensionala a obiectelor.  Invatand sa deseneze obiectele, copiii isi exerseaza abilitatea de a reprezenta si percepe obiectele tridimensional. Aceste abilitati ii vor ajuta sa inteleaga mai usor principiile geometriei in spatiu.

Coordonarea motorie si abilitatile motrice fine sunt considerabil stimulate de activitatea de desen. Liniile desenelor realizate de copii solicita din ce in ce mai mult precizia, viteza si controlul miscarilor. Aceste lucruri ii vor fi utile copilului in toate situatiile in care va fi nevoit sa realizeze miscari fine sau precise.

Atentia la detalii. Cursurile de pictura ii ajuta pe copii sa isi concentreze atentia atat la detaliile pe care le deseneaza, cat si la detaliile obiectelor din jurul lor. Astfel, dupa urmarea unor cursuri de pictura, copiii invata nu doar sa reprezinte, dar si sa priveasca lumea dintr-o noua perspectiva, mai cuprinzatoare decat inainte.

Exprimarea emotiilor. Pictura este folosita in terapia copiilor, ajutandu-i pe acestia sa isi exprime, recunoasca si gestioneze emotiile prin intermediul culorilor si formelor. De exemplu, copiii isi pot reprezenta durerea sau tristetea sub forma unor bule mari intunecate care le acopera corpul. Pentru a-i ajuta sa depaseasca aceste stari, terapeutul le poate recomanda copiilor sa isi imagineze si sa deseneze sageti albe care incet, dar sigur strapung aceste bule ale tristetii.
Asadar, atunci cand copilul tau picteaza, este recomandabil sa vorbesti cu el despre imaginea realizata si sa incerci sa afli ce anume a vrut sa exprime prin desen.

Creativitatea. Prin pictura, imaginatia si creativitatea copiilor sunt puse la incercare. Copilul invata sa apeleze la imaginatie, sa vada lucrurile din perspective diferite, sa gandeasca neconventional, iar toate aceste lucruri il pot ajuta mai tarziu in procesul de invatare si de rezolvare a problemelor.

Copilul tau a urmat cursuri de desen? Daca da, care au fost beneficiile de care s-a bucurat in urma lor?

Cauta cursul de pictura potrivit pentru copilul tau accesand rubrica Activitati extrascolare, unde poti gasi cursuri de pictura pentru copii din toata tara. 

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  Claudia    21.12.2012 - 13:51
  Este un articol foarte bun, care abordeaza aspectele importante. Si eu mi-am dus in toamna aceasta copilul la cursuri la pictorul Marina Capatina. A invatat foarte multe doar in cateva luni. Doar schimbari in bine.
 • Utilizator Anonim
  Ale    19.06.2012 - 10:19
  Un articole foarte adevarat. Este foarte important sa ne ajutam copiii sa isi descopere pasiunile sau pur si simplu sa isi dezvolte gustul pentru frumos. Eu am cumparat pentru o prietena interesata de asa ceva pentru fata ei (are 14 ani) un voucher cu lectii de pictura si este extrem de multumita http://www.cadouriperfecte.ro/pictura/88-cursuri-de-pictura-voucher-cadou.html

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe