characters characters

VIDEO-Adolescentii si retelele sociale

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 octombrie 2010    |   4351 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Imaginea adolescentului de azi: in fata computerului, ascultand muzica si vorbind cu prietenii pe chat. Nedumerirea parintilor de azi: “De ce sta atat de mult timp copilul meu pe internet sau in retelele sociale?”

Retelele sociale reprezinta pentru adolescenti modalitatea de a intra in contact cu prietenii sau de a se pune la curent cu ultimele noutati legate de subiectele care ii intereseaza.
Iesirile in oras sau intalnirile din fata blocului cu care eram noi obisnuiti au devenit in ultimii ani intalniri online care pot avea loc prin intermediul retelelor sociale.

Vrei sa afli mai multe despre acest subiect si sa intelegi mai bine ce inseamna timpul petrecut de adolescenti pe internet?

Urmareste materialul video in care Cristina Calarasanu, psiholog, vorbeste despre adolescenti si felul in care folosesc internetul pentru comunicare:

Perspectiva adolescentului

 
Cum poti imbunatati relatia de comunicare cu adolescentul tau pentru a intelege mai bine motivatia sa de a folosi retelele sociale?

Cristina Calarasanu abordeaza acest subiect in materialul de mai jos:
 
Perspectiva familiei
 
Cristina Calarasanu este absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si s-a format in psihodrama clasica si in terapie psihanalitica familiala in cadrul Apsylien (Association de la Psychanalyse des Liens), Lyon, Franta. Lucreaza cu grupuri de copii din gradinite, cu grupuri terapeutice pentru scolari si adolescenti, dar si cu familii. Este colaboratoare a multor site-uri de specialitate si autoare a numeroase articole pentru parinti. Ii puteti scrie pe adresa cpap.copiisiparinti@gmail.com


Adolescentul tau petrece mult timp pe messenger sau pe site-uri precum Facebook?  Cum reusesti sa gestionezi relatia cu el in aceasta privinta?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe