characters characters

Activitati care dezvolta abilitatea de lider a copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 septembrie 2011    |   4180 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Invata-l pe copil sa fie liderUnii copii au vizibile inclinatii catre a fi lideri: atrag usor atentia celor din jur, reusesc sa ii convinga si sa ii influenteze si au diverse initiative. Pe de alta parte, alti copii au nevoie de sprijin atunci cand sunt pusi in situatia de a decide sau de a conduce un grup de copii. Ambele categorii de copii beneficiaza de pe urma unor activitati care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile de lider.


Activitati care dezvolta abilitatile de lider ale copilului


1. Propune-i jocuri de mima si pantomima fiindca acestea ii vor da mai mult curaj in a se expune in fata altor persoane si ii vor creste increderea in propria persoana.

2. Sugereaza-i sa se implice in jocuri de echipa, in care sa vina cu idei proprii, idei de jocuri impreuna cu alti copii. Initiativa este foarte importanta pentru un lider.

3. Incurajeaza-l sa practice sporturi de echipa. Va avea ocazia sa interactioneze cu alti copii, sa observe relatiile de cooperare si competitie dintre ei si poate chiar sa devina capitan de echipa.

4. Invata-l sa gestioneze banii in mod eficient. Poti incepe educatia financiara a copilului dandu-i bani de buzunar, incurajandu-l sa economiseasca pentru ce isi doreste, sa aleaga din mai multe produse pe cel mai convenabil si sa isi planifice cheltuielile. Afla mai mult din Ghidul Banilor.

5. Propune-i copilului tau exercitii prin care sa isi exerseze dictia. Sunt nenumarate exercitii de pronuntie care ii ajuta pe copii sa isi exerseze dictia. A fi un lider nu inseamna doar o capacitate de a lua initiativa si de a conduce un grup, ci si de a avea o buna dictie, de a comunica clar si concis. De asemenea, il poti pune in situatii in care sa invete sa vorbeasca in public.


6. Incurajeaza-l sa citeasca din domenii cat mai variate. Un adevarat lider nu are doar abilitati de comunicare si influentare a celor din jur, ci si cunostinte vaste, care il ajuta sa rezolve situatii diverse.

7. Invata-l sa ia decizii singur. Invata-l cum sa faca un proces de analiza al unei situatii, cum sa cantareasca avantajele si dezavantajele astfel incat sa obtina cel mai bun rezultat.

8. Da-i responsabilitati in casa. Dandu-i indatoriri potrivite varstei si caracteristicilor sale de personalitate, va invata ce inseamna sa fie responsabil de ceva si sa isi asume rezultatele obtinute

9. Ajuta-l sa fie independent. Da-i voie sa aleaga atunci cand este posibil si incurajeaza-i intitiativele.

Copilului tau i se potriveste rolul de lider? Cum il ajuti sa isi dezvolte aceasta abilitate?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe