characters characters

Parintii danezi lasa copiii in carucioare in fata magazinelor

16 decembrie 2015    |   994 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

parintii danezi
Cate bordeie, atatea obiceiuri, spune o vorba veche romaneasca. Ea se potriveste, cu siguranta, si atunci cand vine vorba de cum ne crestem copiii.

Daca parintii din Argentina nu pun o regula privind ora de somn a copiilor, parintii din Japonia isi lasa copiii sa se descurce singuri la metrou de la 7 ani, a venit si randul danezilor sa surprinda. Danezii isi lasa copiii sa doarma in carucioare in fata magazinelor pana cand ei isi fac cumparaturile, iar acest obicei este descris si reluat destul de frecvent in presa straina.

„Copiii sunt lasati frecvent afara pentru a respira aer curat-ceea ce parintii cred ca este un lucru essential pentru sanatatea si dezvoltarea copiilor. Desi pare ciudat sa vezi in fata magazinelor carucioare cu copii, danezii sunt un popor extrem de civilizat”, a specificat pentru New York Times, un cetatean american care a vizitat de curand Danemarca. Totusi, carucioarele sunt dotate cu sisteme de monitorizare a copiilor, iar deseori parintii se afla foarte aproape de usa sau de fereastra, chiar daca sunt in interiorul magazinului. Un lucru similar se intampla si in Norvegia. Parintii de aici isi obisnuiesc copiii sa doarma afara dupa-amiaza, chiar daca temperatura a scazut sub 0 grade.

Iata si alte curiozitati privind practicile parentale din alte tari:

  • parintii din Vietnam isi invata copiii sa renunte la scutece pana la varsta de 9 luni
  • parintii din Kenya evita sa isi priveasca copiii in ochi fiindca in cultura lor, a privi in ochi pe cineva inseamna a-l insarcina cu ceva sau a fi la conducere, mesaj pe care nu vor sa-l transmita copiilor
  • populatia din centrul Africii numita ”Aka” au roluri bine stabilite pentru mame si tati- primele merg la vanatoare, in timp ce barbatii stau acasa cu copiii (rolurile se pot schimba, fara a aparea probleme si discutii legate de statutul femeii sau al barbatului in familie)

Felul in care parintii danezi isi cresc copiii a fost descris pe larg si in cartea „The Danish Way of Parenting” de Jessica Alexander si Iben Sandhal. 


*Sursa foto: Fatherly.com


Surse:
Fatherly.com

Npr.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu