characters characters

Miscarea fizica imbunatatestie atentia copiilor

O plimbare zilnica de un sfert de ora ii poate ajuta pe copii sa invete mai bine

23 ianuarie 2018    |   5998 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

miscarea fizica si atentia
Cum pot parintii sa ajute memoria si atentia copiilor? Scotandu-I la o plimbare sau alergare scurta in fiecare zi.

Un studiu recent a cercetat relatia dintre activitatea fizica de diferite intensitati si atentia si memoria copiilor. La studiu au participat peste 11 000 de elevi din Marea Britanie, care au fost impartiti in trei grupe: o grupa a participat la o activitate fizica intensa (in care trebuiau sa alerge din ce in ce mai repede pana ajungeau la epuizare fizica), o grupa a participat la o activitate fizica de intensitate medie, intr-un ritm ales de ei insisi (o plimbare sau alergare de 15 minute), iar a treia grupa a trebuit sa stea afara timp de 15 minute (cea mai putin intensa activitate fizica).

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:

Copiii activi au mai putine simptome depresive decat copiii sedentari


Copiii invata mai bine daca fac miscare dupa orele de scoala

Apoi toti copiii au rezolvat teste de atentie si memorie pe calculator si au raspuns la intrebari referitoare la cat de fericiti si energici se simt. Copiii care au facut miscare de intensitate ridicata sau medie au declarat ca se simt mai energici si mai fericiti decat copiii care nu au facut miscare.

Cercetatorii au comparat apoi rezultatele obtinute de copiii din fiecare grupa. Copiii care s-au plimbat sau au alergat au avut rezultate mai bune la testele de atentie, in comparatie cu ceilalti copii, din celelalte grupe.

De asemenea, rezultatele la testele de memorie verbala (numarul de cuvinte pe care si le-au amintit) ale copiilor din a doua grupa au fost mai bune decat ale copiilor din grupa 1 si 3. Insa cand a fost vorba de testele de memorie vizuala (cate figuri geometrice si-au amintit), miscarea fizica nu a influentat rezultatele copiilor.

Autorii studiului arata ca este important ca elevii sa fie lasati sa faca miscare in ritmul pe care il prefera, mai ales in timpul pauzelor dintre ore, pentru a se putea concentra mai bine asupra lectiilor.

Sursa: Sciencedaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu