characters characters

Depresia la copii si miscarea fizica

Copiii activi au mai putine simptome de depresie decat copiii sedentari

14 februarie 2017    |   997 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

depresia la copii si miscarea fizica
Numeroase studii anterioare au aratat ca adultii care sunt activi fizic au un risc mult mai scazut de a suferi de depresie decat cei care sunt sedentari. Insa acelasi efect nu a fost studiat si asupra copiilor, pana de curand. Se pare ca si copiii au parte de aceleasi beneficii aduse de miscarea fizica moderata sau intensa (care se asociaza cu transpiratie si respiratie accelerata).

Studiul a implicat sute de copii in varsta de 6 ani a caror activitate fizica a fost inregistrata de-a lungul timpului. Copiii au fost chemati la interviuri la varsta de 8 si 10 ani, iar parintii au completat chestionare despre sanatatea mintala a copiilor. Copiii activi din punct de vedere fizic au prezentat mai putine simptome de depresie decat copiii mai putin activi.

Studii anterioare arata ca adolescentii si adultii cu stil de viata sedentar sunt mai predispusi in a dezvolta depresie. Astfel, mesajul specialistilor, in urma studiului este de a-i face pe copii sa fie mai activi: „Incercati sa iesiti mai des cu bicicletele. Nu este de ajuns sa limitati timpul petrecut in mod sedentar de catre copii, acestia trebuie implicati in activitate fizica reala”.

Sursa: ScienceDaily.com


Citeste si:

Cum ajuta miscarea fizica invatarea

Miscarea fizica recomandata pentru fiecare varsta


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/usaghumphreys/6205997306/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu