characters characters

Miscarea fizica dupa scoala il ajuta pe copil sa invete mai bine

27 octombrie 2014    |   857 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/usaghumphreys/6206026676


Copiii care fac cel putin 60 de minute de miscare pe zi isi imbunatatesc capacitatea de invatare.

Un studiu recent publicat in revista Pediatrics sustine ca acei copii care sunt implicati in activitati fizice zilnice, dupa scoala, de cel putin o ora, isi pot concentra atentia mai bine, nu se lasa usor distrasi de la lectie si, per total, se descurca mai bine atunci cand au de invatat ceva.

La studiu au participat 221 de copii cu varsta intre 7-9 ani.

Jumatate dintre ei au intrat in programul numit FITKids, program bazat pe o initiativa de promovare a unui stil de viata sanatos, initiat de Institutul National de Sanatate din SUA. Copiilor li s-a masurat rata batailor inimii in timpul activitatilor fizice si nivelul de exercitiu fizic, zilnic.

Pe langa rezultatele imbucuratoare in ceea ce priveste conditia lor fizica, elevii implicati in program au putut trece de la o sarcina de invatare la alta cu mai mare usurinta decat cei din grupul care nu a participat la programul de miscare fizica. Acest lucru inseamna ca au putut sa isi concentreze atentia mai bine, au stiut sa rezolve mai bine sarcini de invatare cu un nivel ridicat de acuratete si corectitudine.

De asemenea, imbunatatirea capacitatii de invatare a copiilor a depins de rata lor de participare la program: cu cat s-au implicat mai mult in programul de miscare, cu atat si-au imbunatatit mai mult rezultatele scolare.

Asadar, cursurile de sport sau o ora de joaca in aer liber il pot ajuta pe copil sa invete mai usor si mai eficient. Studiile de acest fel le pot veni in ajutor parintilor, dar si cadrelor didactice si persoanelor care iau deciziile legate de educatia copiilor.


Sursa: ScienceDaily.com


Citeste si:

De ce e bine pentru copii sa faca miscare in pauzele dintre ore

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu