Dezbatere - Credeti ca cei „7 ani de acasa” lasa amprenta pe toata perioada vietii unui om?

Propus de: Delia Lungu    10 iulie 2015   

Varsta: 2 - 6 ani.

Dezbatere propusa de danataclit:
"Ne uitam cu ingrijorare si teama la atitudinea violenta a elevilor in clasa, pe strada si chiar in locuri publice-de joaca, de socializare, de petrecere a timpului liber.

Atitudinea negativa fata de studiu, de scoala, de parinti, frati... comportament incompatibil cu varsta, cu statutul de elev-COPIL."

Credeti ca primii 7 ani din viata dicteaza felul in care copilul va evolua mai tarziu?

 

Credeti ca cei „7 ani de acasa” lasa amprenta pe toata perioada vietii unui om?
73% da
Tu ce parere ai ?
nu 27%

Melinda-Ecaterina Mulea

Da, dar ,,cei 7 ani" se reduc la 6 ani sau mai putin!

Eugenia Sovar

Categoric da

Rotari Georgeta

Da,prima piatra de la temelia vietii sunt cei "7 ani de acasa"

Ancuta Tudosanu

Sunt anii in care se pune temelia pentru ce va urma .

katia katia

Categoric! Viața a demonstrat veridicitatea acestei afirmații. Copiii imită adesea comportamentele părinților. Școala cizelează, mai adaugă câte o cărămidă la fundația care s-a ,,turnat” în familie. În fiecare om se ascunde un diamant, depinde de fiecare dintre noi cât de mult ne dorim să-l șlefuim.Prin educație, autoeducație și multă muncă. Totul este posibil, mai ales dacă părinții știu cum să-i ajute pe copii în drumul spre cunoaștere. Dacă părintele consideră că ,,școala trebuie să-mi educe copilul!” iar eu trebuie doar să.... asist, greșește foarte mult. Parteneriatul școală-părinte-elev trebuie menținut permanent. Altfel, adesea, munca profesorului este o luptă cu morile de vânt.Dar, oare câți părinți realizează lucrul acesta?

Florinela Angela Stângu

Școala este cea care lasă amprenta pe toată viața unui om! Aici, copilul poate face cunoștință cu starea de normalitate a individului: dezvoltarea pentru sine și pentru ceilalți. Școala poate face din tristețea și furia maidanului cel mai constructiv și blând joc, iar din spaimele și stângăciile copilăriei cea mai frumoasă experiență de curaj și succes. Aceasta dacă, în școală, succesul este celebrat la nivel de ,,campion”.

JENICA MANOLIU

Eu cred ca se acorda mult prea multa importanta unui concept ce dateaza din strabuni. In primul rand, termenul e expirat...se considera ca pana la 7 ani copilul statea acasa, eventual cu mama, iar la 7 ani pleca la scoala, se desprindea de familie. Ceea ce acum nu mai este cazul. De la 3 ani e la gradinita si de la 6 la scoala.

GABRIEL NICULAE

Nu neaparat caci viata face omul sa se schimbe

Alte dezbateri