Dezbatere - Consideri ca tatii din Romania se implica suficient in educatia copiilor?

Propus de: Delia Lungu   |   12 mai 2014   

Varsta: 2 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


De doi ani, tatii au dreptul de a intra in concediu de crestere a copilului, conform unei legi care doreste sa incurajeze egalitatea intre femei si barbati in ceea ce priveste oportunitatile legate de piata fortei de munca si gradul de implicare al tatilor in cresterea si educatia copiilor.

Dincolo de legi si directive, participarea tatalui la viata de familie si la ingrijirea copiilor depinde insa de foarte multe aspecte, pornind de la cele mai generale (cultura, societatea, comunitatea) pana la cele mai specifice (timpul liber, personalitatea, convingerile, motivatiile tatalui).

Spune-ne mai jos ce crezi, din propria experienta si din ce ai observat in alte familii: se implica suficient tatii din Romania in educatia copiilor?Consideri ca tatii din Romania se implica suficient in educatia copiilor?
71% da
Tu ce parere ai ?
nu 29%

ADRIAN SANDA

si tati da si mamele mai ajuta!

GABRIEL NICULAE

Stiti cum se spune copilul indiferent in ce situatie e striga mami dar de multe ori tati este cel mai bun prieten dar mai depinde si ce fel de tata esti .

Oana Olinici

Da, Ca parinte ai responsabilitati, diferite, dar ca si mamele, tatii, mai ales cei tineri, se implica tot mai mult in educatiia copiilor.

Cornel Cretu

Este o responsabilitate de om matur. Nu numai femeile au acest drept şi această obligaţie.

Clara Popescu

Da, cred ca in ultima vreme tatii, mai ales cei tineri, au invatat sau sunt mai motivati sa se implice in cresterea copiilor:)

Erfily Pufu

Nu. Tatii se implica in "distrarea" copiilor. De multe ori chiar vin cu "sugestii" despre ce si cum. Din totdeuna, mama a fost cea care a luat deciziile in educatia copiilor insa tatal ar trebui sa ii fie mereu alaturi pentru a o sprijini.

Nicolae Viorel

La noi in familie sotia are mai mult timp iar atunci cand este o necesar o completez. Poate este de vina faptul ca, trebuie sa muncesc mai mult in acesta perioada.

Alte dezbateri