Ziua Limbii Romane
Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.
Lucruri interesante, mai putin cunoscute, despre limba romana
- Cel mai lung cuvant in limba romana are 44 de litere si desemneaza un termen medical: PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZĂ – o boala a plamanilor cauzata de inhalarea prafului de siliciu. Potrivit Dictie.ro, acest cuvant se afla pe locul 3 in topul celor mai lungi cuvinte dintr-o limba europeana. Incercati impreuna sa il pronuntati si descoperiti cine reuseste primul.
- In limba romana, cele mai multe cuvinte incep cu litera C, iar cele mai putine, cu litera Y (in numar de 14). Daca vrei sa incurajezi curiozitatea copilului tau, puteti cauta in dictionar toate cuvintele care incep cu litera Y.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
-
Ziua Internationala a Familiei. 3 idei de activitati pentru o zi reusita in familie
Pe 15 Mai, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. Sarbatoarea a fost stabilita in 1993 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cu rolul de a incuraja constientizarea problemelor cu care se confrunta familiile si de a promova informatii despre procesele sociale si economice care afecteaza familiile la nivel global.
Adauga tu primul comentariu: