characters characters

Traditii de Halloween

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 octombrie 2015    |   1484 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Traditii de Halloween
Halloween-ul, sarbatorit in ultima zi a lunii octombrie are o semnificatie aparte pentru copii care acum au sansa de a se deghiza in cele mai fantastice creaturi desemnate sa aduca spaima printre cei de varsta similara. Cu toate ca in tara noastra, Halloween-ul este sarbatorit doar de scurt timp, aceasta zi e un prilej de a petrece mai mult timp impreuna cu copilul si de a lasa frau liber imaginatiei la povesti, deghizari si dulciuri specifice. Iata care sunt cele mai frecvente obiceiuri de Halloween.

Dovlecii sculptati

Printre cele mai cunoscute simboluri de Halloween sunt dovlecii sculptati, folositi ca felinare, numiti in engleza Jack O’Lantern. Initial, aceste felinare erau facute din alte legume, precum napii mai mari sau sfecla. Traditia are la baza o legenda, despre un fermier pe nume Jack. Acesta a reusit sa il pacaleasca pe Diavol sa urce intr-un copac si nu l-a mai lasat sa coboare. Totusi, Diavolul i-a promis ca nu il va lua in Iad atunci cand va muri, daca Jack il va elibera. La moarte insa, fermierul avand prea multe pacate, nu a putut intra in Rai si nu a fost primit nici in Iad. Asa ca Jack s-a intors pe pamant sa isi caute loc de odihna, purtand in mana mereu un nap in care a pus o lumanare. In alta varianta a legendei, Jack tocmai manca un nap atunci cand a ajuns la portile iadului, iar Diavolul a aruncat spre el un carbune incins, pentru a-l alunga. Asa ca Jack a pus carbunele in nap si a plecat pe pamant. Datorita felinarului improvizat, a ramas cunoscut sub numele de „Jack of the Lantern”.

Colindatul – „Trick or treat!”

In seara de Halloween, copiii obisnuiesc sa mearga din casa in casa, deghizati in vrajitoare, scheleti sau monstri cerand proprietarilor dulciuri si intampinandu-i cu urarea „Trick or treat!”. Daca gazdele nu vor sa fie speriate, vor oferi copiilor bomboane sau fructe. UNICEF a inceput din anul 1950 sa foloseasca aceasta zi pentru a strange bani in America pentru a sprijini cauzele sociale.

Alunele de padure

In trecut, alunele de padure aveau o semnificatie aparte pentru sarbatoarea de Halloween, fiind folosite in „ritualurile” de ghicire a viitorului. De exemplu, fetele necasatorite care aveau mai multi pretendenti si erau nehotarate, aruncau in foc cate o aluna pentru fiecare pretendent in parte. Daca aluna asociata unui pretendent ardea fara sa pocneasca, insemna ca respectivul nu are sentimente sincere pentru tanara.

Jocuri de Halloween

De Halloween, peste tot in lume se organizeaza petreceri pentru cei mici si cei mari. Unul din cele mai populare jocuri se numeste dunking sau apple bobbing si consta in culegerea merelor dintr-un recipient cu apa, cu dintii. Tot in aceasta seara se spun povesti de groaza pentru a speria copiii, dar si pe cei mari.

Mancarea de Halloween

In Irlanda se mananca Barmbrack, o paine facuta dupa o reteta veche, cu fructe uscate.

In Marea Britanie, caramelele sunt la mare cautare in seara de Halloween, dar si porumbul caramelizat.

Alte mancaruri pe care le pregatesc oamenii in ziua de Halloween sunt: placinta de dovleac, painea din dovleac, porumbul dulce prajit, prajiturele, dar si bomboane in forma de cranii, dovleci sau lilieci.

Costumatia de Halloween

Cele mai frecvente costume de Halloween sunt cele de vrajitoare, pirati, vampiri sau pisici. Desigur ca unii copii aleg sa se deghizeze in zane, personaje din povesti si chiar ingeri.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/vintagehalloweencollector/1438606228/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Traditii de Anul Nou in familie
    Traditii de Anul Nou in familie
    28 decembrie 2022   

    Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.

  • Ziua Limbii Romane
    Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
    31 august 2022   

    Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.

  • Ziua Internationala a Familiei
    Ziua Internationala a Familiei. 3 idei de activitati pentru o zi reusita in familie
    12 mai 2022   

    Pe 15 Mai, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. Sarbatoarea a fost stabilita in 1993 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cu rolul de a incuraja constientizarea problemelor cu care se confrunta familiile si de a promova informatii despre procesele sociale si economice care afecteaza familiile la nivel global.

Mai multe