characters characters

Micul dejun si notele copiilor

Care e legatura dintre micul dejun al copiilor si notele lor?

07 decembrie 2015    |   2813 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mic dejun
Un mic dejun sanatos este asociat cu performante scolare mai bune, sustin expertii Universitatii Cardiff.

Acestia au realizat un studiu pe 5000 de copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani din peste 100 de scoli pentru a afla daca exista vreo legatura intre consumul micului dejun, calitatea acestuia si rezultatele copiilor la scoala, intre 6 si 18 luni mai tarziu.

Rezultatele studiului arata ca acei copii care iau un mic dejun consistent si de calitate obtin rezultate scolare mai bune decat cei care mananca pe fuga sau cei care nu mananca micul dejun.

Pentru a li se urmari evolutia, copiilor li s-a cerut sa noteze tot ceea ce consuma in fiecare zi, iar rezultatele, spun cercetatorii, ofera o dovada foarte puternica privind legatura dintre comportamentele alimentare si rezultatele scolare.

Cercetarea a aratat ca sansele de a obtine rezultate scolare peste medie erau de doua ori mai mari pentru elevii care consumau micul dejun sanatos decat pentru copiii care nu luau micul dejun.

Consumul de alimente nesanatoase precum dulciuri sau cipsuri, declarat de 1 din 5 elevi, nu are un impact pozitiv asupra performantei educationale.

In afara de consumarea unui mic dejun sanatos, alte aspecte ale alimentatiei, precum numarul de dulciuri si cipsuri, cantitatea de fructe si legume consumate de-a lungul zilei au fost toate corelate cu rezultatele scolare.

„Daca pana acum micul dejun a fost asociat cu o stare de sanatate mai buna si o functionare cognitiva mai ridicata, studiul de fata ofera cele mai concludente dovezi de pana in prezent ca exista o legatura intre alimentatia copiilor si rezultatele scolare.”, sustin cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/jeffreyww/8337577843/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu