characters characters

Elevii finlandezi nu vor mai invata sa scrie de mana din 2016

27 noiembrie 2014    |   1030 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii scriind
In scolile din Finlanda, incepand cu toamna anului 2016, nu se vor mai preda ore de scriere de mana, ci ore de tastare la calculator.

Abilitatile de tastare sunt foarte importante la nivel national in Finlanda, iar masura este vazuta ca o schimbare culturala majora. Minna Harmanen, membru al Consiliului National al Educatiei arata ca folosirea tastaturii este mai relevanta in conditiile de viata actuale decat scrisul de mana.

Exista ingrijorari cu privire la faptul ca aceasta decizie ii va dezavantaja pe copiii care nu au calculatoare acasa sau ca vor aparea probleme in scolile care nu au suficiente calculatoare. Dar multe persoane si-au manifestat aprobarea fata de aceasta masura. „Pentru multi profesori, este suficient ca elevii sa faca diferenta intre literele mari si literele mici”, declara Susanna Huhta, vicepresedinte al Asociatiei Profesorilor de Limbi Materne.

Cu toate acestea, ea evidentiaza faptul ca scrisul de mana ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile motorii fine si sugereaza ca orele de scris sa fie inlocuite cu ore de desen si activitati de arta si indemanare.

Sursa: BBC.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lennartt/7767334716

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • mihamin1963
    mihamin1963    10.12.2014 - 09:43
    Cred ca atat Orele de tastare la calculator cat si scrierea de mana sunt extrem de importante. Nici una dintre metode nu trebuie s-o inlocuiasca pe cealalta.
    Se pune problema calculatorului in scoli?! Exista elevi care nu au calculator acasa si elevi care nu au calculator la scoala, insa toti stiu sa scrie pentru ca exista la scoala invatatori care-i invata scrisul de mana