characters characters

Coronavirusul la copii. Ce stiu specialistii pana in acest moment

11 martie 2020    |   1310 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 2 - 3 ani, 0 - 3 ani.

coronavirusul la copii
Ce este bine sa stii despre cum afecteaza coronavirusul copiii. Inchiderea scolilor si recomandarea ca elevii sa ramana in casa in urmatoarele 10 zile este benefica deoarece copiii transmit virusul mai usor, nu neaparat pentru ca cei mici sunt in pericol mai mare daca sunt infectati cu el.

Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention), copiii nu sunt mai sensibili la virusul COVID-19 in comparatie cu populatia generala. Cifrele de pana acum arata ca majoritatea infectiilor cu noul coronavirus au aparut la adulti. Au fost raportate cazuri de coronavirus si la copii, inclusiv la copii foarte mici, dar acestea sunt relativ putine, asa cum s-a intamplat si in cazul SARS si MERS.

Parintilor li se recomanda sa se asigure ca cei mici se spala corect pe maini cu apa si sapun sau dezinfectant pe baza de alcool, ca evita oamenii bolnavi si ca au toate vaccinurile la zi. Cum se manifesta infectia cu coronavirus la copii?

Cazurile de pana acum au inclus simptome asemanatoare racelii, precum febra, nas care curge si tuse. Simptomele au fost usoare in majoritatea cazurilor, iar complicatiile severe nu sunt obisnuite in randul copiilor.

Riscul complicatiilor la copii este mai ridicat pentru copiii care au deja alte probleme de sanatate, precum un sistem imunitar scazut sau astm sever.

In ceea ce priveste riscurile la care sunt expuse femeile insarcinate, specialistii arata ca inca nu au suficiente date pentru a oferi informatii exacte. Insa in timpul sarcinii, imunitatea este mai scazuta, crescand sensibilitatea la infectii respiratorii de tot felul, inclusiv cea cauzata de coronavirus. Datele privind infectiile cu alte tipuri de coronavirus (SARS si MERS) in timpul sarcinii arata ca acestea cresc riscul pierderii sarcinii, iar in general, febra ridicata in timpul primul trimestru de sarcina creste riscul pentru defectele copilului la nastere.

Afla mai multe aici: CDC.gov


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu