characters characters

ABIFF 2023: Povesti Animate din intreaga Lume - Diversitate si Magie pe Ecranul Mare intre 22 si 24 septembrie

17 septembrie 2023    |   260 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Abiff 2023
Cea de-a treia editie a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF), un eveniment dedicat artei animatiei, este pregatita sa incante publicul cu o noua selectie de filme de lung si scurtmetraj de animatie din intreaga lume. Organizat de Mockra Productions, ABI Fundatie si Creatrix Fama, festivalul va avea loc in perioada 22-24 septembrie 2023 la Cinema Union din Bucuresti, precum si la Cinema Carpati din Sinaia si Cinema Trivale din Pitesti, cu sprijinul UPFAR-ARGOA si al DACIN SARA. Evenimentul de deschidere va fi gazduit de Cinemax Veranda din Bucuresti.

Editia din acest an aduce in prim-plan diversitatea si creativitatea din lumea animatiei, reunind viziuni artistice din colturi diferite ale globului. Subtema festivalului, "Arta ca instrument impotriva discriminarii," aduce in atentia publicului filme cu stiluri si subiecte variate, dezvaluind talentul regizorilor lor.

Programul competitiei ABIFF 2023 include urmatoarele 11 scurtmetraje:

"0:00 A.M.," regia Yaunshen Yang, China, 2022, 3 min

"A World in Chaos," regia David Crisp, Ungaria, 2023, 10 min

"Breaza - The Legend of the Stained Woman," regia Eugen Munteanu, Romania, 2023, 5 min

"Dessert Critter," regia Lina Walde, Germania, 2023, 8 min

"Legacy," regia Tamas Ivady, Ungaria, 2023, 9 min

"Lights," regia Jitka Nemikinsova, Cehia, 2023, 8 min

"No More Mr. Bag Guy," regia Clément Delcroix, Naïm Yavuz, Samuel Duby, Maxime Lamblin, Lucinda Roussel, Esteban Haro, Franta, 2022, 6 min

"The Eternal Question," regia Mariia Konopatova, Rusia, 2023, 4 min

"The Missing Color," regia Arthur Felipe Fiel, Brazilia, 2023, 9 min

"The Pillar Of Strength," regia Aie Ibrahim, Malaezia, 2022, 7 min

"The Sprayer," regia Farnoosh Abedi, Iran, 2022, 8 min

Aceste scurtmetraje vor concura pentru doua premii: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj in valoare de 800 EUR si Premiul pentru cel mai bun film tematic in valoare de 500 EUR.

Festivalul va fi deschis cu proiectia filmului "Robot Dreams," regizat de Pablo Berger, un film de animatie bazat pe celebrul volum grafic al scriitoarei americane Sara Varon. Acest film prezinta intr-o maniera subtila si totodata puternic emotionanta prietenia, aventurile si ghinioanele lui Dog si Robot in New York-ul anilor '80. "Robot Dreams" a stralucit la numeroase festivaluri internationale de prestigiu, inclusiv Cannes Film Festival 2023, Toronto International Film Festival 2023, Melbourne International Film Festival 2023 si Sarajevo Film Festival 2023, fiind recompensat cu Contrechamp Award la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy 2023.

Tot pentru publicul tanar si familiile lor, ABIFF prezinta "Oink" (2022), regizat de Mascha Halberstad, un film de animatie cu o poveste adorabila, prezentat cu succes la festivaluri internationale, inclusiv la Berlin International Film Festival in 2022.

In sectiunea filmelor clasice, festivalul va invita sa (re)descoperiti "Novacestii" (1988), regizat de Constantin Paun. Acest film de animatie este o adaptare a baladei despre Baba Novac si ofera o incursiune plina de farmec in trecutul istoric al Romaniei.

De asemenea, ABIFF va readuce in atentia publicului filmul de animatie romanesc "Mercy Street," regia Stefan Buzea, Alexandru Buzea, Nicolae Radu, realizat in 2016. "Mercy Street" este povestea unui baiat de 10 ani, Lorenz, care descopera un pasaj secret spre o lume secreta sub lumea noastra, care il va duce intr-o mare aventura cu scopul de a salva muzica lumii. Construcţia vizuala a filmului de animatie "Mercy Street" se bazeaza pe o tehnica originala de detasare a animatiei in perspectiva.

In plus, festivalul va include si sectiunea speciala "ABIFF Classic Latvian Animation Shorts Showcase," dedicata animatiilor clasice din Letonia, oferind publicului o incursiune interesanta in patrimoniul animatiei letone.

La evenimentul de inchidere, festivalul va proiecta in premiera in Romania documentarul animat "AURORA’S SUNRISE" (2022), regizat de Inna Sahakyan, care aduce in prim-plan o poveste cutremuratoare despre supravietuire si rezilienta in fata genocidului armean.

Pentru informatii suplimentare si solicitari media, va rugam sa contactati: Anca Spiridon, anca@creativearts.ro.

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, IQads, Spotmedia, Presshub, Ziarul Metropolis, Revista Golan, Bookhub, Happ.ro, cult-ura.ro, Contemporary Establishment, AARC – All About Romanian Cinema, Cinefan, filme-carti.ro, MovieNews, stiridinromania.ro, PRwave, suntparinte.ro.

Despre ABIFF:

ABIFF - Animation Bucharest International Film Festival este un eveniment cinematografic anual dedicat filmelor de animatie. Scopul festivalului este sa promoveze si sa celebreze arta animatiei in toate formele si stilurile ei, aducand in prim-plan filme de animatie inovatoare si autentice din intreaga lume.

www.abiff.ro | https://www.instagram.com/abiff.fest/ https://www.facebook.com/FestivalAbiff

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu