characters characters

Calendarul de inscriere a copilului in clasa pregatitoare si in clasa intai

07 februarie 2012    |   2962 vizualizări
calendarul inscrierii copiilor in clasa pregatitoare sau in clasa intaiIata principalele etape de desfasurare a inscrierii copilului in clasa pregatitoare si in clasa intai.

25 ianuarie 2012- 18 februarie 2012
Se organizeaza intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor care vor incepe in anul scolar 2012-2013 invatamantul primar.
Se realizeaza recensamantul copiilor care au debutul scolar in anul 2012 – 2013 si se inregistreaza optiunile parintilor referitoare la nivelul de clasa la care solicita inscrierea (clasa I, respectiv in clasa pregatitoare) si la unitatea de invatamant solicitata.

19 februarie 2012
Are loc finalizarea recensamantului copiilor din fiecare circumscriptie scolara si inregistrarea optiunilor parintilor acestora privind nivelul de clasa la care se solicita inscrierea (clasa I, respectiv in clasa pregatitoare) si la unitatea de invatamant solicitata.
Se afisaaza circumscriptiile scolare la toate unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar.
Se afiseaza programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor precum si a unitatile/institutiile in care se realizeaza aceasta evaluare.

20-29 februarie 2012
Se realizeaza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor pentru care Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013 prevede aceasta evaluare
Se transmit la comisia judeteana/a municipiului Bucuresti criteriile specifice de departajare stabilite de unitatile de invatamant.

2 martie 2012
Se afiseaza nivelul claselor la care vor fi inscrisi copiii (clasa pregatitoare sau clasa intai), conform rezultatelor evaluarii psihosomatice.
Unitatile de invatamant afiseaza oferta de scolarizare pentru clasa pregatitoare si pentru clasa intai.

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

2 martie 2012
Se afiseaza programul de inscriere la clasa pregatitoare, respectiv clasa I a copiilor ai caror parinti doresc inscrierea in scoala de circumscriptie.

5-16 martie 2012
Parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumsciptie depun cererile de inscriere.
La nivelul fiecarei unitati de invatamant si la nivel judetean se realizeaza o baza de date cuprinzand informatiile privind copiii ai caror parinti solicita inscrierea in prima etapa de inscriere.
Criteriile specifice de departajare, aprobate de comisia judeteana sau a municipiului Bucuresti sunt transmise catre unitatile de invatamant.

19 martie 2012
Afisarea in unitatile de invatamant a listelor copiilor inmatriculati in prima etapa.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

19 martie 2012
Unitatile de invatamant si site-ul inspectoratului scolar fac publice locurile ramase libere.
Unitatile scolare afiseaza programul de completare a cererilor de inscriere de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, precum si criteriile specifice de departajare a elevilor, in cazul in care exista mai multe cereri din afara circumscriptiei decat locuri libere

20 – 27 martie 2012
Parintii care au optat pentru o scoala din alta circumscriptie scolara depun cererile de inscriere a copiilor pe locurile ramase libere.
Fiecare unitate de invatamant completeaza baza de date referitoare la copiii ai caror copii solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie.

2 aprilie 2012
Sunt afisate la unitatile de invatamant listele copiilor din alte circumscriptii scolare admisi si neadmisi, din lipsa de locuri.

4 aprilie 2012
Unitatile de invatamant si site-ul inspectoratelor scolare judetene vor publica numarul de copii care au fost repartizati la scoala de circumscriptie, numarul de copii care au fost inscrisi la alta scoala decat cea de circumscriptie si numarul de locuri libere de la fiecare unitate de invatamant.

A treia etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

23-25 aprilie 2012
Parintii care au solicitat inscrierea la o scoala din alta circumscriptie si care nu au fost admisi depun cererile de inscriere la scoala de circumscriptie. De asemenea, parintii care nu au participat la prima etapa de inscriere, pot solicita inscrierea la scoala de circumscriptie in aceasta perioada.


26 -27 aprilie 2012
Unitatile de invatamant afiseaza lista copiilor inscrisi in a treia etapa, precum si numarul de  locuri disponibile pentru a patra etapa de inscriere.
De asemenea, unitatile de invatamant si site-ul inspectoratului scolar fac public numarul copiilor neinscrisi dupa primele trei etape.


A patra etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I

2 - 9 mai 2012
Are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri

11 –18 mai 2012
Are loc inscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare.

21 mai 2012
Fiecare unitate de invatamant afiseaza listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Comentează:
6 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    oani    26.04.2012 - 20:11
    buna si eu mi-am inscris fetita la clasa 0 si am mers direct la secretariat dar am vazut cat am asteptat 2 ore cu copilul de mana trezit de la 6 si 30 sa fim acolo la 8 si alti parinti care au lins usa dnei invatatoare au intrat in fata desi erau veniti mult dupa noi si fara pic de jena e mare nesimtirea si sunt inca persoane care cred ca dak pupi in f..d o invatatoare o sa-ti tina copilul pe palme dar ele fac asta atat timp cat cotizezi dupa nici nu te mai cunoaste ce tonti imi pare rau dak jignesc dar asta e adevarul
  • Utilizator Anonim
    DOMINICA    28.02.2012 - 12:43
    Principiul proximitatii circumscriptiei...nu prximitatii directorului de scoala,educatoarei,....alo se aude la scoala 29 galati,..acolo sunt
    liste cu dedicatie de te doare capul nu doamna director?
    Atentie dna-ul vegheaza , desfiintati toate listele facute de educatoare la sugestia dvs. ...ca altfel e penal..afisati pe saitul scoli toate listele cu copii inscrisi si blocurile unde domiciliaza..si nu in ultimul rand ..CARE E SELECTIA PENTRU clasa A,B,C....ATENTIE D-NA DIRECTOR, MARE ATENTIE.....
  • Utilizator Anonim
    ANA    26.02.2012 - 11:30
    APLICATI PRINCIPIUL PROXIMITATII!
    E CEL MAI CORECT!
    DACA RAMAN LOCURI LIBERE..CU PLACERE..!
    ELIBERATI LA PRIMIREA DOSARULUI PENTRU INSCRIERE UN BON PRIN CARE UNITATEA SCOLARA CONFIRMA INSCIEREA! E FOARTE IMPORTANT PENTRU A NU ..SE PIERDE DIN DOSARE INSCRIERE!
    UNITATILE SCOLARE SA AFISEZE LA ZI SITUATIA INSCRIERILOR PENTRU A NU DA LOC LA INTERPRETARI..TOTUL LA VEDERE!
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    07.02.2012 - 09:52
    @mibo73
    Daca doresti sa iti inscrii copilul in alta scoala decat cea din circumscriptia de care apartineti, este nevoie sa asteptati a doua etapa de inscrieri (20-27 martie) si sa-l inscrii doar in acea perioada. Cererea de inscriere se face doar o singura data, de aceea este nevoie sa respecti perioada de inscriere.
    Conform metodologiei, la articolul 9 se precizeaza ca in cazul in care numarul cererilor de inscriere de la parinti din afara circumscriptiei scolare este mai mare decat numarul de locuri libere vor fi aplicate criterii de departajare. Unul dintre criteriile de departajare este existenta unui frate al copilului inscris deja la scoala la care se solicita inscrierea.
    Iti dorim mult succes :)
  • mibo73
    mibo73    06.02.2012 - 22:40
    si eu am o problema....baiatul cel mare este inscris la o scoala de care nu apartinem(dar acum 3 ani s-a putut face inscrierea foarte usor)....acum ni s-a spus de doamna secretara ca nu -l putem inscrie pe cel mic la aceeasi scoala....sa asteptam, sa vedem daca mai raman locuri.....dar sincer nu mi se pare corect....ce voi face ...voi avea copii inscrisi la scoli diferite???
  • Utilizator Anonim
    anda    03.02.2012 - 04:39
    Ceea ce nu spune nimeni este faptul ca parintele nu are posibilitatea sa-si aleaga scoala deoarece: in urma recensamantului, fiecare scoala va primi ca cifra de scolarizare cati copii are in circumscriptie pentru clasa I, respectiv pregatitoare.Astfel, nu vor fi locuri libere pentru cei care vor sa opteze pentru o scoala mai buna. Parintii sunt mintiti cu faptul ca-si vor duce copiii la ce scoala doresc. Oameni buni, treziti-va!