characters characters

START pregatiri pentru scoala!

7 sfaturi pentru parinti

Propus de: SuntParinte.ro   |   02 septembrie 2019    |   2359 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

sfaturi pentru noul an scolar
Vacanta de vara se apropie de sfârsit, iar noi, parintii, ne gândim deja la noul an scolar. Unii dintre noi au inceput pregatirile, iar discutiile pe grupul de parinti de pe WhatsApp sunt in toi.

Copiii nostri vor invata numeroase notiuni noi, iar noi ne dorim ca ei sa le inteleaga mai usor. Dar pentru ca acest lucru sa devina realitate, e important ca invatarea sa fie o activitate asociata cu emotii pozitive.

Scoala Intuitext


„Inceperea anului scolar trezeste in constiinta tuturor elevilor, mici si mari, nostalgia zilelor de vacanta. Inceperea scolii impune un program zilnic organizat, sarcini de indeplinit si trezirea la o ora matinala. Destul de des, procesul de acomodare/ reacomodare la regimul scolar este un factor de stres, resimtit de cei mai multi dintre copii.

Ca parinte, ar trebui sa ai in vedere ca trezirea de dimineata sa fie cat mai putin stresanta si sa raspunzi intelegator cu un zambet la solicitarea «numai doua minute de somn».

Ai grija ca cel mic sa manance acasa micul dejun, acesta fiind una dintre mesele cele mai importante ale zilei. Pregateste-i feluri preferate de mancare si decoreaza-le frumos, pentru ca cei mici sunt foarte atrasi de designul farfuriei cu alimente.

In primele zile de scoala, trezitul devreme si programul de la scoala il vor obosi pe copil. De aceea, recomandam o ora de somn sau odihna activa dupa amiaza, inainte de efectuarea temelor. Seara, recomandam ca scolarii mici sa mearga la culcare cel mai tarziu la ora 21, iar cei mari la ora 22.

Copiii se obisnuiesc cu noile cerinte si intra in ritm dupa aproximativ doua saptamâni.“, este de parere Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamântul primar.

7 sfaturi pentru un start de nota 10 al noului an scolar

1 - Discutati cu copiii dupa ce vin de la scoala: Ce le-a placut? Ce i-a impresionat? Ce i-a enervat? Ce nu le-a placut? Important este ca aceste discutii sa decurga natural, sa nu insistam daca cei mici nu doresc sa povesteasca.

Cititi continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe