characters characters

Consideri ca severitatea este benefica in educatia copilului tau ?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
417 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • GABRIEL NICULAE
  GABRIEL NICULAE    25.09.2015 - 13:18
  DA.Dar pina la bataie ,pe mine ma luau de perciuni si urechi profesorii la scoala si nici nu caraiam iar daca spuneam parintilor acasa urma tura a doua si uite din cauza asta nu am terminat o scoala profesionala si un liceu la seral.Sunt de acord cu pedepse gen scaunul rusinii, la colt cu mainile ridicate dar vedeti sunt parinti care sar in sus la asa ceva.Cum se poate impune un profesor daca un el sau ea ai raspunde obraznic citeodata ajungind la amenintari.Asta vi se pare normal? Se duc la scoala sa invete sa iasa oameni sau doar de dragul de a se duce ? Aici trebui lucrat de ambele parti si stabilite niste reguli scrise si stricte.Cam ce ar trebui sa faca un profesor cind este jignit sau amenintat sau un parinte?
 • Miruna Popescu
  Miruna Popescu    19.10.2014 - 15:24
  Severitatea constand in impunerea si respectarea unor reguli, da. Ca si in sport , disciplina cere existenta unor reguli fara de care copiii nu ar fi motivati sa se raporteze celorlalti din jur si , mai ales, n-ar sti sa aprecieze ce li se da , dar si ce trebuie sa ofere.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    30.10.2011 - 20:38
  Este important ce intelege fiecare prin severitate. Fara regulli nu se poate, cu prea multe reguli nu se poate!
 • Utilizator Anonim
  vizitator    08.10.2010 - 14:12
  TREBUIE PASTRAT UN ECHILIBRU. NICI SEVERITATE EXCESIVA,DAR NICI O ATITUDINE PREA PERMISIVA NU E BENEFICA.
 • Utilizator Anonim
  larisa duca    11.05.2010 - 13:06
  severitatea este uneori utila caci ii mobilizeaza dar totul are o limita si nu trebuie intrecuta
 • Utilizator Anonim
  vizitator    28.04.2010 - 13:45
  e o intrebare generala.severitate poate insemna si bataie si cu asta nu sunt de acord.am o fetita de 2 ani si ne intelegem perfect prin intermediul promisiunilor facute si tinute atat din partea ei cat si din partea noastra,a parintilor.limitele sun t importanate dar si acolo trebuie mare grija.
 • Utilizator Anonim
  danprofu    13.04.2010 - 22:37
  E un câmp prea vast.
 • Utilizator Anonim
  valentin    08.04.2010 - 08:07
  Da sunt de cord pentru ca te trezesti cu el in cap daca-l lasi sa faca orice si va fi un cocolosit toata viata. Nu trebuie sa fii exagerat ci echilibrat.
 • Utilizator Anonim
  sabinel65    05.04.2010 - 14:50
  Sunt de acord cu marea majoritate dintre parintii care posteaza aici,concluzia: sa fii sever cu copilul este bine deoarece mai tirziu iti va multumi si te va respecta
 • Utilizator Anonim
  Simona    02.04.2010 - 00:32
  Nu sunt de acord cu o severitate excesiva. trebuie sa stim,ca parinti,sa imbinam dragostea, afectiunea,indulgenta,severitatea in functie de situatie.Daca reusim acest lucru,atunci reusim sa dam o educatie aleasa copilului nostru.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    29.03.2010 - 14:56
  Daca prin severitate intelegem rigiditate, asprime, nu cred ca este benefica unei educatii,unei cresteri armonioase a copilului.Aceasta nu inseamna ca trebuie omise regulile.Nimanui nu i-ar placea un copil obraznic,razgaiat,nerespectuos,necivilizat.De aceea,cei 7 ani de acasa trebuie sa se vada in educatia copilului,fapt ce din pacate nu prea se mai vede...,copiii sunt cam pierduti din mana parintelui dinaintea scolaritatii mici.Aici totusi strictetea cu dragoste a parintelui pentru respectarea regulilor casei de catre copil mai imbuntateste formarea si educarea copilului.
  Dumnezeu sa ne faca parinti devotati si seriosi,plini de dragoste pentru a creste in deplina armonie ,,pruncii,, nostri.Sa ne ajute Dumnezeu!
 • Utilizator Anonim
  vizitator    26.03.2010 - 19:25
  Nu imi place cuvantul folosit. Ca si educatoare evit sa il folosesc.ar fi mai potrivit termenul de fermitate si hotarae in deciziile ce vizeaza educatia copilului.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    16.03.2010 - 10:19
  nu consider severitatea o modalitate sau un instrument de educatie. consider ca in educatia unui copil esentiala este comunicarea si atentia acordata de cei doi parinti in aceeasi masura copilului inca de la nastere. copilul vine inca din viata intrauterina cu un bagaj afectiv creat de-a lungul sarcinii si educatia ulterioara trebuie sa se bazeze pe corectitudinea cu care este abordat ,cu afectiunea care i se ofera si cu modul in care i se transmit copilului modele comportamentale. daca vafi pacalit sau mintit si el la randul lui va pacali si va minti ; daca tonul cu care ne adresam va fi unul sever, copilul ori va deveni un inhibat care isi va ascunde faptele , gandurile ori va vi un intolerant la randul sau cu cei din jur. de aceea consider ca depinde de corectitudine cu care adultii din jurul lui vor sti sa-l incojoare si cu modalitatea de transmitere a afectivitatii! sunt multe de discutat pe aceasta tema pentru ca factorii educationali sunt multipli!
 • Utilizator Anonim
  Kiss Karla    15.03.2010 - 16:30
  severitatea? eu spun ca nu deoarece acel copil cu care esti sever la educatia lui nu va lua nuciodata odata o hotarare si nu va avea nuciodata o parere pe care a luat-o singur deoarece este invatat ca sa ascurte parerea celorlalti si el/ea neavand credinta in el/eea insasi nu va ajunge acolo sa isi spuna parerea nuciodata. Ei bine aceasta este parerea mea , poate fi gresita dar eu o consider corecta
 • Utilizator Anonim
  vizitator    12.03.2010 - 12:51
  Severitatea este necesara, pentru ca in general copiii din vremurile noastre nu stiu de disciplina, de reguli, de nimic, totul li se permite. Dar si severitatea trebuie sa stii cand s-o aplici si cum.Tot timpul trebuie explicat "de ce si cum", chiar daca noi suntem satuli de toate acestea, trebuie sa comunicam cu ei.
 • Utilizator Anonim
  reliamadur    11.03.2010 - 21:25
  SEVERITATE NU IN SENS DE TEROARE SI IN SENS DE ATITUDINE ONESTA ,CONSTANTA ,RESPONSABILA,ECHILIBRATA, FATA DE FAPTELE LIPSITE DE ETICA SI DE ECHILIBRU ,FATA DE COMPORTAMENTELE CARE INCALCA REGULI SI NORME MORALE.SEVERITATE IN SENSUL ATITUDINII UNUI PARINTE CARE II PASA DE ASCENSIUNEA COPILULUI IN VIATA, CARE NU LASA COPILUL SA INTELEAGA FAPTUL CA-I ESTE PERMIS ORICE SI ORICAND,INDIFERENT DE NATURA CONSECINTELOR FAPTELOR SALE. SEVERITATE IN SENS DE IMPLICARE IN A FACE PE COPIL SA INTELEAGA LUCRUL MAI PUTIN BUN, SEVERITATE IN SCOPUL DE A DISCUTA SI A NEGOCIA CU COPILUL O ,,INTERDICTIE", SEVERITATE IN IDEEA INSUFLARII SI CULTIVARII COPILULUI A RESPECTULUI PENTRU ADEVAR SI PENTRU CONDUITA ECHILIBRATA.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    10.03.2010 - 23:15
  Severitate in sensul responsabilizarii al educatiei in spiritul bunului simtceea ce nu exclude toleranta,iubirea,afectivitatea,comunicarea pozitiva,colaborarea,relatiile democratice.Succesul depinde de arta de a fi parite de a sti cand sa fie sever si cand tolerant pastrand ecilibrul.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    10.03.2010 - 22:29
  A fi sever nu inseamna numai exigenta, ci si responsabilitate ca parinte,ca educator, pentru a educa un copil care la maturitate sa ne poarte cu cinste numele si sa ne poata aprecia ca l-am ajutat sa aiba " o coloana vertebrala dreapta" si sa fie la randu-i si el un OM pentru sine si pentru ceilalti. A-l educa cu dragoste nu inseamna sa fim numai blinzi, dar si fermi, severi, pentru ca numai atunci un copil creste sanatos. Am crescut generatii de copii, si 2 ai mei si stiu ce inseamna...
 • Utilizator Anonim
  vizitator    09.03.2010 - 16:37
  A fi responsabil se invata de cand faci primi pasi in viata, in familie. Responsabilizarea copiilor trebuie inteleasa de parinti ca educatie pentru viitor.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    09.03.2010 - 10:09
  Cand ma refer la severitate consider ca trebuie sa fim fermi in respectarea regulilor, a spune clar ce este bine de facut si ce nu. Severitate nu inseamna duritate din partea parintilor, ci trebuie ca acestia sa fie pe aceeasi lungime de unda, sa atraga atentia atunci cand se greseste, sa mangaie, sa laude, sa incurajeze cand copilul o merita.
Vezi toate comentariile