Semn de carte in forma de iepuras. Activitate de Pasti
Daca copilului tau ii place sa citeasca sau iti doresti sa il motivezi sa citeasca, iti propunem o activitate prin care va obtine un semn de carte in forma de iepuras, semn pe care-l poate folosi de fiecare data atunci cand isi inchide cartea, dupa lectura. Este o activitate care se potriveste si sarbatorii care se apropie, asa ca poti sa profiti de aceasta activitate pentru a aduce un pic de creativitate pregatirilor pentru Pasti:).
De ce ai nevoie?
Cum se realizeaza?
Decupeaza coltul in forma de triunghi al unui plic. Din hartia alba decupeaza doua cercuri care vor reprezenta ochii iepurasului si inca doua cercuri mai mici negre, care vor fi pupilele. Taie cu foarfeca doua ovale albe, alungite, mai mari, doua mai inguste din hartia roz si inca un cerc mic din aceeasi culoare.
Asaza un oval roz peste unul alb si lipeste-l. Procedeaza la fel si cu celalalt oval si vei obtine doua urechi de iepuras.
Decupeaza un dreptunghi din hartia alba si trage o linie pe mijlocul ei, pentru a obtine dintii iepurasului.

Lipiti ochii, urechile, nasul si mustatile. O alta varianta pentru mustati este sa le desenati, pentru a te asigura ca nu le va pierde atunci cand va folosi iepurasul ca semn de carte:).
Acum nu ramane decat sa incepeti lectura! :)

De ce este importanta o astfel de activitate?
Permite observarea detaliilor fine: este minutioasa fiindca vorbim de trasaturi faciale, iar iepurasul obtinut poate fi vesel sau trist, cu ochii surprinsi si mari sau mici si zambareti.
II dezvolta vocabularul: invata termeni precum pupile, iris, dinti frontali etc.
Permite exersarea componentelor unei fizionomii: sprancene, ochi, nas, gura, urechi.
Isi poate imbogati cunostintele daca ii vorbesti despre cate tipuri de iepuri exista (domestici si salbatici), ce culoare de blana pot sa aiba, de ce ii ajuta mustatile (pentru un miros mai bun), cu ce se hranesc iepurii etc.
Daca ai realizat un semn de carte in forma de iepuras, arata-l si altor parinti si cadre didactice! Ne poti trimite fotografii pe adresa contact@suntparinte.ro, pentru a le include in articol.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
-
Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.
Adauga tu primul comentariu: