characters characters

S-a indragostit. Cum ma comport?

Propus de: ClickpentruFemei.ro   |   25 iunie 2014    |   1830 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/gi/2427450240
 


Cand adolescentii traiesc prima lor poveste de dragoste, parintii devin ingrijorati. Se tem „ca-l pot scapa din mana”, caci, nu de putine ori, un adolescent indragostit are tendinta de a se izola.


Din cauza fricii de a nu i se intampla ceva sau fiindca le este greu sa accepte ca odrasla lor a crescut, parintii se pot lasa prada impulsului de a-i interzice sa aiba „o jumatate”.


In loc sa-l critici si sa-i spui ca la o asemenea varsta nu este momentul potrivit pentru asta, cel mai indicat este sa-i fii prietena. Ca mama, povesteste-i despre prima ta dragoste, il vei face sa aiba incredere in tine. Mai mult, il poti sfatui cum sa se poarte la primele intalniri.


Incurajeaza-l sa-ti prezinte „alesul”

Cand iti marturiseste ca i s-au aprins calcaiele dupa cineva, nu incepe sa-l bombardezi cu diferite intrebari despre celalalt si despre familia lui.


Asta pentru ca poate simti ca-i invadezi intimitatea si, in loc sa-ti raspunda la aceste intrebari, va alege sa se izoleze si sa nu-ti mai vorbeasca despre acest lucru.


Mai bine roaga-l sa-ti prezinte persoana de care s-a indragostit. Asa, va vedea ca il iei in serios. Cea mai buna tactica este sa gasiti, de comun acord, o zi in care sa ti-l prezinte. Puteti alege fie o cina in familie, fie o iesire in parc.


Discuta pe tema sexului

Prima iubire coincide, de multe ori si cu prima experienta sexuala, de aceea adolescentul trebuie sa fie informat. Uneori, parintilor le este greu sa discute cu adolescentii despre sex.

Afla mai multe despre cum pot fi rezolvate problemele adolescentilor pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe