characters characters

Rutina de dimineata a copiilor in vacanta

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2020    |   1014 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

rutina de dimineata in vacanta
Ziua buna de dimineata se cunoaste. Ce putem face pentru a-i ajuta pe cei mici si pe cei mai mari sa inceapa zilele cu energie si buna dispozitie? Iata cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca din rutina de dimineata a copiilor si adolescentilor. Vacanta de vara este momentul perfect pentru a incepe noi rutine sau obiceiuri.

Citeste si:

Saptamani tematice pentru vacanta de vara

Activitati de vacanta pentru adolescenti


Rutina de dimineata in vacanta


Stim din proprie experienta ca atunci cand ne trezim odihniti si avem o dimineata energizanta, intreaga zi decurge mai bine. Zilele de vacanta nu sunt neaparat stresante pentru copii, dar pot fi plictisitoare si lipsite de entuziasm sau pline de bucurie si energie. Iardeseori, diferenta intre aceste doua variante sta in felul in care cei mici incep ziua.


Aer proaspat si lumina.

Lumina soarelui transmite creierului nostru informatia ca este momentul sa ne trezim, iar corpul nostru incepe sa se activeze. De aceea, este important sa lasam lumina si aerul proaspat sa intre in camera imediat ce ne-am trezit. Ne va creste nivelul de energie si ne va fi mai usor sa ne pregatim pentru ziua care urmeaza.

Lumina soarelui este asociata si cu eliberarea serotoninei, hormonul care sta la baza starii de bine. De aceea, in anotimpul rece, creste riscul de a trece prin stari emotionale negative.

Micul-dejun

Micul-dejun in familie este ocazia perfecta de a-ti arata afectiunea fata de copil, de a incuraja o alimentatie sanatoasa si de a te asigura ca incepe ziua cu energie.

Miscarea fizica

Adolescentii pot include in rutina de dimineata 30 minute de exercitii fizice sau alergat, in timp ce copiii de varste mai mici vor avea ocazia sa faca miscare atunci cand se joaca in aer liber.

Intrebari productive

Daca incepe ziua fara niciun plan, fara niciun obiectiv sau fara nicio idee pe care vrea sa o puna in aplicare, copilul tau risca sa petreaca marea parte a zilei in fata unui ecran. Desi timpul petrecut in mediul online poate fi util pentru copii, este important sa fie balansat de activitati interesante in viata reala. Cateva idei de intrebari care ii pot ghida pe copii si adolescenti catre o zi mai frumoasa: Ce lucru creativ o sa fac azi? Ce domeniu nou vreau sa explorez azi? Ce activitate relaxanta voi face azi? Care sunt trei lucruri bune pe care vreau sa le fac azi? Ce temere o sa incerc sa infrunt azi? Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le fac azi? Care sunt lucrurile pe care vreau sa le fac azi? Care sunt lucrurile pe care abia astept sa le fac azi?

Planul pentru zi

Dupa ce a raspuns la toate aceste intrebari, poate pune la cale un plan pentru ziua respectiva. In functie de activitatile pe care le realizati impreuna si de planurile pentru intreaga familie, copilul isi poate organiza timpul si prioritatile sale. Este un exercitiu perfect de management al timpului pe care il pot face copiii si adolescentii in vacanta.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe