characters characters

Legenda lui Mos Nicolae

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 noiembrie 2014    |   9012 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Legenda lui Mos Nicolae

Legende Mos Niculae

In afara de alegerea cadourilor potrivite pentru Mos Nicolae, pentru a marca aceasta sarbatoare asa cum se cuvine, ii poti spune copilului tau legenda despre Sfantul Nicolae. Astfel, il vei ajuta sa inteleaga de unde vine aceasta traditie si veti avea ocazia sa vorbiti despre valori morale precum generozitatea si compasiunea.

Legenda pentru copii cea mai cunoscuta despre Mos Nicolae este cea in care apare ca un mostenitor al unei averi mari, pe care decide sa o foloseasca pentru a-i ajuta pe cei nevoiasi. Sfantul Nicolae fusese crescut de catre parintii sai bogati ca un crestin devotat, astfel incat si-a dedicat viata credintei sale, devenind episcop cand inca era tanar. De asemenea, a devenit cunoscut pentru generozitatea de care a dat dovada fata de cei saraci, bolnavi sau slabi. Legenda lui Mos Nicolae il prezinta pe acesta ca pe un protector al copiilor, al marinarilor si al vaselor maritime.

In timpul persecutiei crestinilor, episcopul Nicolae a avut de suferit de pe urma credintei sale, fiind exilat si inchis. Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, Nicolae s-a intors acasa si a murit pe 6 decembrie 343, fiind inmormantat in catedrala din Myra, orasul in care a locuit. Legenda spune ca ramasitele sale aveau puteri vindecatoare, iar ziua mortii sale a devenit o sarbatoare, ziua Sfantului Nicolae.

Exista mai multe povesti despre Sfantul Nicolae, despre faptele si viata sa, ce au supravietuit pana in prezent.


Urmariti povestea lui Mos Nicolae pentru copii:


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/sarahdeer/5286611366


Citeste continuarea articolului: Poveste despre Mos Nicolae

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe