characters characters

Legenda lui Mos Nicolae

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 noiembrie 2014    |   8067 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Legenda lui Mos Nicolae

Legende Mos Niculae

In afara de alegerea cadourilor potrivite pentru Mos Nicolae, pentru a marca aceasta sarbatoare asa cum se cuvine, ii poti spune copilului tau legenda despre Sfantul Nicolae. Astfel, il vei ajuta sa inteleaga de unde vine aceasta traditie si veti avea ocazia sa vorbiti despre valori morale precum generozitatea si compasiunea.

Legenda pentru copii cea mai cunoscuta despre Mos Nicolae este cea in care apare ca un mostenitor al unei averi mari, pe care decide sa o foloseasca pentru a-i ajuta pe cei nevoiasi. Sfantul Nicolae fusese crescut de catre parintii sai bogati ca un crestin devotat, astfel incat si-a dedicat viata credintei sale, devenind episcop cand inca era tanar. De asemenea, a devenit cunoscut pentru generozitatea de care a dat dovada fata de cei saraci, bolnavi sau slabi. Legenda lui Mos Nicolae il prezinta pe acesta ca pe un protector al copiilor, al marinarilor si al vaselor maritime.

In timpul persecutiei crestinilor, episcopul Nicolae a avut de suferit de pe urma credintei sale, fiind exilat si inchis. Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, Nicolae s-a intors acasa si a murit pe 6 decembrie 343, fiind inmormantat in catedrala din Myra, orasul in care a locuit. Legenda spune ca ramasitele sale aveau puteri vindecatoare, iar ziua mortii sale a devenit o sarbatoare, ziua Sfantului Nicolae.

Exista mai multe povesti despre Sfantul Nicolae, despre faptele si viata sa, ce au supravietuit pana in prezent.


Urmariti povestea lui Mos Nicolae pentru copii:


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/sarahdeer/5286611366


Citeste continuarea articolului: Poveste despre Mos Nicolae

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Traditii de Anul Nou in familie
  Traditii de Anul Nou in familie
  28 decembrie 2022   

  Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.

 • Ziua Limbii Romane
  Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
  31 august 2022   

  Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.

 • Ziua Internationala a Familiei
  Ziua Internationala a Familiei. 3 idei de activitati pentru o zi reusita in familie
  12 mai 2022   

  Pe 15 Mai, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. Sarbatoarea a fost stabilita in 1993 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cu rolul de a incuraja constientizarea problemelor cu care se confrunta familiile si de a promova informatii despre procesele sociale si economice care afecteaza familiile la nivel global.

Mai multe