characters characters

Joaca senzoriala si povestile - mic ghid de pus in practica

Propus de: Yozy.ro   |   19 mai 2022    |   225 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

joaca senzoriala
In primii ani de viata, copiii exploreaza lumea cu ajutorul simturilor. De aceea, vor atinge, trage, arunca, gusta, mirosi obiecte de tot felul si vor privi si asculta cu atentie ce se intampla in jurul lor. Am putea fi tentati sa incadram aceste activitati in categoria „dezvoltare senzoriala”, dar de fapt ele sunt esentiale pentru dezvoltarea cognitiva a copilului. Cu cat acesta exploreaza mai mult lumea din jur, cu atat observa, intelege si interpreteaza relatiile dintre obiecte si fenomene.

Joaca senzoriala ofera copiilor ocazia de a-si folosi simturile (tactil, auditiv, olfactiv, vizual, gustativ) si imaginatia in acelasi timp, iar povestile pot fi o sursa importanta de inspiratie. Poti sa ii citesti copilului o poveste in timp ce se joaca sau poti crea o tava de joaca senzoriala inspirata de o poveste pe care a ascultat-o deja.

Idei de activitati senzoriale inspirate din povesti


Vanatoarea de comori

Daca ii citesti copilului o poveste despre pirati sau vanatori de comori, poti recrea vanatoarea de comori umpland o tava cu nisip (sau orez) in care ascunzi „bijuterii” pretioase. Adauga bete si frunze pentru a recrea un decor tropical.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Joaca cu obiecte casnice
  Joaca cu obiecte casnice - beneficiile sale pentru dezvoltarea copiilor
  13 aprilie 2022   

  In primii 3 ani de viata, majoritatea copiilor sunt atrasi de obiectele casnice, pe care incearca sa le foloseasca in diverse feluri, fie imitand adultii, fie integrandu-le in joaca lor. Cum poti incuraja acest tip de joaca si de ce este importanta pentru dezvoltarea copilului tau?

 • Greseli pe care le fac parintii in joaca cu copiii
  Greseli pe care le fac parintii in joaca cu copiii
  05 aprilie 2022   

  Joaca alaturi de copilul tau nu ar trebui sa fie ceva extrem de complicat. Dar poate deveni o sursa de frustrare pentru copil sau pentru tine ori o activitate monotona sau neinteresanta, daca nu eviti cateva greseli frecvente in randul parintilor.

 • Joaca colaborativa
  Joaca colaborativa. Beneficii si avantaje pentru dezvoltarea copilului tau
  29 octombrie 2021   

  Felul in care copiii se joaca evolueaza pe masura ce cresc si isi dezvolta abilitatile de comunicare, dar si imaginatia si abilitatile emotionale. Cand apare joaca colaborativa sau bazata pe colaborare si de ce este importanta in dezvoltarea celui mic.

Mai multe