characters characters

Joaca senzoriala si povestile - mic ghid de pus in practica

Propus de: Yozy.ro   |   19 mai 2022    |   424 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

joaca senzoriala
In primii ani de viata, copiii exploreaza lumea cu ajutorul simturilor. De aceea, vor atinge, trage, arunca, gusta, mirosi obiecte de tot felul si vor privi si asculta cu atentie ce se intampla in jurul lor. Am putea fi tentati sa incadram aceste activitati in categoria „dezvoltare senzoriala”, dar de fapt ele sunt esentiale pentru dezvoltarea cognitiva a copilului. Cu cat acesta exploreaza mai mult lumea din jur, cu atat observa, intelege si interpreteaza relatiile dintre obiecte si fenomene.

Joaca senzoriala ofera copiilor ocazia de a-si folosi simturile (tactil, auditiv, olfactiv, vizual, gustativ) si imaginatia in acelasi timp, iar povestile pot fi o sursa importanta de inspiratie. Poti sa ii citesti copilului o poveste in timp ce se joaca sau poti crea o tava de joaca senzoriala inspirata de o poveste pe care a ascultat-o deja.

Idei de activitati senzoriale inspirate din povesti


Vanatoarea de comori

Daca ii citesti copilului o poveste despre pirati sau vanatori de comori, poti recrea vanatoarea de comori umpland o tava cu nisip (sau orez) in care ascunzi „bijuterii” pretioase. Adauga bete si frunze pentru a recrea un decor tropical.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe