characters characters

Joaca senzoriala si povestile - mic ghid de pus in practica

Propus de: Yozy.ro   |   19 mai 2022    |   313 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

joaca senzoriala
In primii ani de viata, copiii exploreaza lumea cu ajutorul simturilor. De aceea, vor atinge, trage, arunca, gusta, mirosi obiecte de tot felul si vor privi si asculta cu atentie ce se intampla in jurul lor. Am putea fi tentati sa incadram aceste activitati in categoria „dezvoltare senzoriala”, dar de fapt ele sunt esentiale pentru dezvoltarea cognitiva a copilului. Cu cat acesta exploreaza mai mult lumea din jur, cu atat observa, intelege si interpreteaza relatiile dintre obiecte si fenomene.

Joaca senzoriala ofera copiilor ocazia de a-si folosi simturile (tactil, auditiv, olfactiv, vizual, gustativ) si imaginatia in acelasi timp, iar povestile pot fi o sursa importanta de inspiratie. Poti sa ii citesti copilului o poveste in timp ce se joaca sau poti crea o tava de joaca senzoriala inspirata de o poveste pe care a ascultat-o deja.

Idei de activitati senzoriale inspirate din povesti


Vanatoarea de comori

Daca ii citesti copilului o poveste despre pirati sau vanatori de comori, poti recrea vanatoarea de comori umpland o tava cu nisip (sau orez) in care ascunzi „bijuterii” pretioase. Adauga bete si frunze pentru a recrea un decor tropical.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Jocuri povesti
  In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
  11 august 2022   

  De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.

 • Povesti inventate de copii
  Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
  21 iulie 2022   

  La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.

 • Jocuri de vocabular pentru vacanta
  Jocuri de vocabular pentru vacanta
  07 iulie 2022   

  Drumurile lungi de vacanță pot fi relaxante pentru adulți, dar monotone pentru cei mici. În momentele de plictiseală, jocurile de limbaj sau vocabular apar deseori în mod spontan în rândul copiilor, mai ales la vârste mici, când imaginația și fascinația pentru cuvinte sunt la cote înalte.

Mai multe