characters characters

Invata-l sa vorbeasca in public: metoda inregistrarii audio video

Propus de: Alina Constantin   |   10 februarie 2010    |   4770 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Abilitatea de a vorbi in public este foarte importanta pentru dezvoltarea ulterioara a copilului tau. Oamenilor nu le place, de regula, sa-si asculte propria voce sau sa-si priveasca elementele nonverbale ale corpului lor. De aceea, metoda inregistrarii audio-video nu este, in general, agreata nici chiar de unii speaker-i profesionisti. Cu toate acestea, beneficiile utilizarii ei sunt de necontestat. In comparatie cu alte metode, ea ofera avantajul posibilitatii de vizionare nelimitata a unei prezentari si de revenire asupra unor aspecte care in cazul exersarii in oglinda, spre exemplu, pot sa scape cu usurinta.

 

Iata cum trebuie sa folosesti aceasta metoda impreuna cu copilul tau pentru ca el sa beneficieze din plin de avantajele ei:

 

  • Filmeaza o prezentare de 3-5 minute pe care copilul tau o are de sustinut in fata unui public.  

 

  • Prima vizionare a inregistrarii. Priviti impreuna prezentarea pe ansamblu si pune-l sa evalueze impactul pe care il produce aceasta asupra lui la o prima vizionare.

 

  • A doua vizionare. Inchide sonorul si vizionati din nou inregistrarea. De data aceasta roaga-l sa-si noteze aspectele care nu ii plac in comportamentul lui nonverbal.

 

  • A treia vizionare. Opreste imaginea video si ascultati impreuna doar vocea. Pune-l sa urmareasca si sa noteze viteza de vorbire, volumul, inaltimea sunetelor, pauzele de vorbire, inflexiunile vocii si eventualele tulburari de vorbire.

 

  • A patra vizionare. Roaga un prieten de-al lui sa vizioneze inregistrarea si sa ii ofere o parere sincera.


Odata finalizate cele patru vizionari ale înregistrării ajuta-l sa-si intocmeasca un tabel cu punctele forte si cu cele slabe. Pe cele forte sprijina-l sa le mentina si aminteste-i-le ori de cate ori simti ca are nevoie, iar pe cele slabe cauta sa il ajuti sa le elimine sau sa le imbunatateasca prin exercitiu sustinut.
Succes!

 

Alina Constantin

"Trainer, speaker, cadru didactic si antreprenor cu licenta si master in stiintele comunicarii. Initiatorul primelor cursuri de public speaking pentru copii in Romania."

 

Mai multe detalii despre cursurile de public speaking pentru copii gasesti aici.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • ile506
    ile506    16.03.2010 - 18:12
    Este extrem de interesant !!!Pe mine ma preocupa de mult timp acest subiect ...Am experimentat ceva asemanator cu elevii mei de ciclu primar .Aceste exercitii le ofera siguranta pentru orice situatie ,depasesc usor momentele de blocaj emotional...Felicitari autoarei!!!

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum sa-ti ajuti copilul sa spuna o poveste ca un adevarat povestitor
    Cum sa-ti ajuti copilul sa spuna o poveste ca un adevarat povestitor
    25 noiembrie 2013   

    De multe ori, cand un copil are o poveste preferata, abia asteapta sa o spuna si altora. Incurajeaza-l sa o povesteasca in fata familiei sau a prietenilor.  Seara in jurul mesei, la petreceri, in masina sau in vacanta, creeaza momente speciale in care fiecare sa spuna o poveste.

  • Cum sa-ti ajuti copilul sa invete sa spuna povesti
    Cum sa-ti ajuti copilul sa invete sa spuna povesti 1
    22 noiembrie 2013   

    De la imbunatatirea increderii in sine, a comunicarii verbale si non-verbale si pana la aprecierea diversitatii, avantajele pe care le are incurajarea copiilor in arta povestitului, nu pot fi negate. Dar CUM poti sa iti ajuti copilul sa spuna povesti?

  • De ce este util pentru copii sa invete sa spuna povesti
    De ce este util pentru copii sa invete sa spuna povesti
    22 noiembrie 2013   

    Tu ai fost cel care a citit sau spus povesti copilului pana la varsta la care a ajuns sa invete sa citeasca. Acum poate sa devina la randul lui povestitor si poate invata sa capteze atentia ascultatorilor sai, printre care te poti numara chiar tu.

Mai multe