characters characters
luminita ionescu 04 feb 2015

Fondul clasei, fondul scolii, paza si curatenia in clasa se platesc de catre parinti?

Propus de: luminita ionescu   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Eu tot nu sunt lamurita cum se procedeaza cu sumele de bani care sunt cerute pentru fondul clasei, fondul scolii, paza, curatenia in clasa. Se cer in continuare bani cash. Cum ar trebui sa se plateasca acesti bani, in contul asociatiei de parinti? Conform regulamentului nou aparut, cred ca sunt necesare detalii. Parintii care fac parte din comitete, comisii, comitii, asociatii de parinti continua sa ceara bani fara nici o jena.

Multumesc!

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Clara Popescu
  rating up 0 rating down

  Clara Popescu 05 feb 2015 17:48

  Părinţii pot avea iniţiativa de a strânge bani pentru diverse lucruri, dar contribuţiile financiare nu sunt obligatorii. Cu alte cuvinte, nu este obligatoriu să plătiţi banii pe care îi cer asociaţiile sau comitetele de părinţi. Se pot strânge oricum aceşti bani, dar nu de către copii sau cadre didactice, doar părinţii se pot ocupa de strângerea acestor fonduri.

  Găsiţi mai jos articole din Regulamentul Şcolar referitoare la acest subiect:  „(1) Comitetul de părinţi poate decide să susţină, inclusiv financiar, întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a clasei. Hotărârea comitetului de părinţi nu este obligatorie. (2) Sponsorizarea unei grupe/clase de către un agent economic/persoane fizice se face cunoscută comitetului de părinţi. Sponsorizarea nu atrage după sine drepturi suplimentare pentru copii/elevi/părinţi, tutori sau susţinători legali. (3) Este interzisă implicarea copiilor/elevilor sau a cadrelor didactice în strângerea fondurilor”

  Art. 266 (Titlul X, Cap.7 Şcoala şi comunitatea. Parteneriate/protocoale între unităţile de învăţământ şi alţi parteneri educaţionali): „Se interzice constituirea de fonduri de protocol sau a oricărui alt fond destinat derulării examenelor/evaluărilor naţionale.”

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe