characters characters
Alina Chiriac 24 oct 2014

Cum il invat pe copilul meu sa se integreze in grupuri de copii care deja se cunosc?

Propus de: Alina Chiriac   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Copilul meu a renuntat sa mai mearga la antrenamente la fotbal pentru ca s-a inscris in club la mijocul anului, grupul era deja format si ceilalti baieti nu colaborau cu el. Cum pot sa il ajut de acum incolo?

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • brielle brielle
  rating up 0 rating down

  brielle brielle 28 oct 2014 14:51

  Desi nu e confortabil, uneori se intampla ca un grup de copii gata format sa nu accepte prea usor un nou venit. Pe viitor, lectia e ca el sa intre intr-un club de preferabil o data cu toti ceilalti. Altfel, as recomanda o abordare progresiva. Daca se inscrie la alta scoala de exemplu, as recomanda sa viziteze scoala in avans, sa mergeti sa va jucati la locuri de joaca unde se duc copiii de la scoala respectiva sau chiar sa se inscrie la optionalele sportive la care participa si ei. Sau e bine sa vorbesti cu invatatoarea astfel incat sa fie pus langa un elev sociabil care ii asigura astfel integrarea in grup. Sau chiar sa fie stabilit un elev anume care se ocupa de integrarea noului-venit.

Citeste articole din aceasta tema

 • Cum il invatam pe copil sa isi ceara iertare
  Cum il invatam pe copil sa isi ceara iertare
  25 iunie 2021   

  Conflictele si greselile in relatiile cu cei din jur sunt inevitabile, inca din primii ani de viata. Cum ii invatam pe copii sa repare rupturile care apar in relatiile cu cei dragi? Iata cateva recomandari despre ce inseamna sa ne cerem iertare in mod autentic.

 • Relatii de prietenie
  7 lucruri importante pe care ii putem invata pe copii despre relatiile de prietenie
  07 iunie 2021   

  Incepand cu locul de joaca, continuand cu gradinita si scoala, copiii descopera treptat regulile sociale nescrise care guverneaza relatiile cu cei din jur, provocarile, dar si bucuriile pe care le aduce prietenia.

 • Agreabilitatea trasatura de personalitate
  Cum cresti un copil agreabil
  10 mai 2021   

  Agreabilitatea descrie nivelul de prietenie, bunatate, cooperare si politete pe care o persoana le manifesta in mod autentic in relatiile cu cei din jur.

Mai multe