characters characters
Delia Lungu 15 sep 2011

Ce asteptari aveti tu si copilul tau fata de noul an?

Propus de: Delia Lungu   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cei mai multi copii se bucura ca a inceput scoala.Ce asteptari aveti tu si copilul tau fata de noul an? V-ati propus sa fie mai bun decat cel care s-a incheiat? Poate amandoi v-ati propus ca anul acesta sa obtina rezultate mai bune la matematica sau sa participe la o olimpiada?Te-ai gandit la noi modalitati de a-l motiva pe copil sa invete anul acesta?Spune-ne mai multe despre cum priviti noul an scolar tu si copilul tauCei mai multi copii se bucura ca a inceput scoala.Ce asteptari aveti tu si copilul tau fata de noul an? V-ati propus sa fie mai bun decat cel care s-a incheiat? Poate amandoi v-ati propus ca anul acesta sa obtina rezultate mai bune la matematica sau sa participe la o olimpiada?Te-ai gandit la noi modalitati de a-l motiva pe copil sa invete anul acesta?Spune-ne mai multe despre cum priviti noul an scolar tu si copilul tau

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • CRISTINA NEAGU

  CRISTINA NEAGU 17 sep 2011 16:37

  Noul an scolar. Bineinteles ca intotdeauna este loc de mai bine, chiar am discutat cu baietelul meu ca trebuie sa se autodepaseasca. Sper sa nu mai fie un an plin de greve si proteste in invatamant. La olimpiade nu stiu daca va participa, insa cu siguranta la toate concursurile care vor fi in scoala. Modalitati de a determina copilul sa invete mai bine anul acesta!!!!! Sa discut mai mult cu el, sa-l fac sa comunice mai bine cu mine, sa-l pedepsesc ( dar nu fizic) daca are anumite scapari. De fapt cel mai mult imi doresc in acest an scolar sa reusesc sa petrec mai mult timp cu el, sa nu mai fiu prinsa tot timpul intre serviciu si treburile domestice.Noul an scolar. Bineinteles ca intotdeauna este loc de mai bine, chiar am discutat cu baietelul meu ca trebuie sa se autodepaseasca. Sper sa nu mai fie un an plin de greve si proteste in invatamant. La olimpiade nu stiu daca va participa, insa cu siguranta la toate concursurile care vor fi in scoala. Modalitati de a determina copilul sa invete mai bine anul acesta!!!!! Sa discut mai mult cu el, sa-l fac sa comunice mai bine cu mine, sa-l pedepsesc ( dar nu fizic) daca are anumite scapari. De fapt cel mai mult imi doresc in acest an scolar sa reusesc sa petrec mai mult timp cu el, sa nu mai fiu prinsa tot timpul intre serviciu si treburile domestice.Noul an scolar. Bineinteles ca intotdeauna este loc de mai bine, chiar am discutat cu baietelul meu ca trebuie sa se autodepaseasca. Sper sa nu mai fie un an plin de greve si proteste in invatamant. La olimpiade nu stiu daca va participa, insa cu siguranta la toate concursurile care vor fi in scoala. Modalitati de a determina copilul sa invete mai bine anul acesta!!!!! Sa discut mai mult cu el, sa-l fac sa comunice mai bine cu mine, sa-l pedepsesc ( dar nu fizic) daca are anumite scapari. De fapt cel mai mult imi doresc in acest an scolar sa reusesc sa petrec mai mult timp cu el, sa nu mai fiu prinsa tot timpul intre serviciu si treburile domestice.Noul an scolar. Bineinteles ca intotdeauna este loc de mai bine, chiar am discutat cu baietelul meu ca trebuie sa se autodepaseasca. Sper sa nu mai fie un an plin de greve si proteste in invatamant. La olimpiade nu stiu daca va participa, insa cu siguranta la toate concursurile care vor fi in scoala. Modalitati de a determina copilul sa invete mai bine anul acesta!!!!! Sa discut mai mult cu el, sa-l fac sa comunice mai bine cu mine, sa-l pedepsesc ( dar nu fizic) daca are anumite scapari. De fapt cel mai mult imi doresc in acest an scolar sa reusesc sa petrec mai mult timp cu el, sa nu mai fiu prinsa tot timpul intre serviciu si treburile domestice.

Citeste articole din aceasta tema

 • Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii
  Cum il pregatesti pe cel mic pentru inceperea scolii
  12 mai 2023   

  Copilul tau incepe scoala la toamna? Dincolo de intrebarile despre cat de pregatit este copilul din punct de vedere cognitiv pentru inceperea scolii, un aspect esential este pregatirea lui emotionala si sociala pentru aceasta schimbare.

 • Teama de noul an scolar
  Teama din prima zi de scoala sau gradinita. Cum ii ajutam pe copii
  25 august 2022   

  Orice nou inceput poate trezi neliniste, frica sau ingrijorare, la orice vârsta. In cazul copiilor, aceste emotii pot fi si mai intense, pentru ca cei mici nu si-au format inca abilitatile de reglare emotionala si nu pot anticipa intotdeauna corect ce presupune schimbarea prin care urmeaza sa treaca.

 • Inceperea scolii
  Înapoi la școală. Cum îl pregătim pe copil pentru programul zilnic
  18 august 2022   

  După lunile de vacanță de vară, revenirea bruscă la programul școlar poate fi dificilă pentru cei mici. De aceea, este recomandat să începi treptat să îl pregătești pe copil pentru începerea anului școlar.

Mai multe