characters characters

Intrebari pentru parinti la inceput de an scolar

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 august 2016    |   8172 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

intrebari pentru parinti inceputul scolii
Relatia parinte-cadru didactic poate fi esentiala pentru succesul scolar al copilului. Majoritatea parintilor si-ar dori ca dirigintele sau invatatorul copilului sa incerce sa cunoasca fiecare elev in parte, pentru a sti cum sa il ajute mai bine pe parcursul anului scolar.

Cum poti avea o comunicare eficienta altfel decat prin dialog cu cadrul didactic? Iata care sunt informatiile importante pe care le poti oferi despre copilul tau, fie ca profesorul iti adreseaza aceste intrebari, fie ca nu :).

 • Care sunt punctele forte ale copilului tau? Care sunt abilitatile principale ale copilului tau?
 • La finalul anului scolar, ce ti-ai dori sa poata spune copilul tau despre experientele prin care a trecut in acest an? Care e povestea ce ti-ai dori sa o auzi?
 • Care au fost experientele prin care tu ai trecut, atunci cand erai de varsta copilului tau? Ce iti amintesti din acel an de scoala?
 • Care sunt fricile si preocuparile tale cu privire la modul in care se va descurca copilul tau anul acesta?
 • Cand si cum ti-ai dori sa pastrezi legatura cuprofesorii anul acesta? Ce ti-ai dori sa iti comunice acestia?
 • Exista alte lucruri pe care vrei sa le spui cadrului didactic despre copilul tau si care crezi ca il vor ajuta sa il sprijine in invatare?

Ideal este ca profesorii sa se intalneasca cu fiecare parinte si sa poarte aceasta conversatie, personal, insa in realitate lucrurile nu stau asa, in cele mai multe cazuri.

Daca esti cadru didactic si nu poti discuta in raport de unu la unu cu fiecare parinte din clasa ta, incearca sa faci grupuri de persoane pentru discutii sau pur si simplu sa scrii intrebarile pe cate o coala de hartie, iar fiecare parinte poate raspunde in scris la ele. O alta modalitate este aceea de a suna fiecare parinte in parte si de a discuta cateva minute incercand sa obtii raspunsurile la intrebarile de mai sus.

O buna relatie intre parinti si cadre didactice inseamna un sprijin oferit elevilor nu doar in procesul invatarii, ci si in viata de zi cu zi si in dezvoltarea lor emotionala. Tu cum te intelegi cu profesorul copilului tau?


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/tabor-roeder/6085668928/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii
  Cum il pregatesti pe cel mic pentru inceperea scolii
  12 mai 2023   

  Copilul tau incepe scoala la toamna? Dincolo de intrebarile despre cat de pregatit este copilul din punct de vedere cognitiv pentru inceperea scolii, un aspect esential este pregatirea lui emotionala si sociala pentru aceasta schimbare.

 • Teama de noul an scolar
  Teama din prima zi de scoala sau gradinita. Cum ii ajutam pe copii
  25 august 2022   

  Orice nou inceput poate trezi neliniste, frica sau ingrijorare, la orice vârsta. In cazul copiilor, aceste emotii pot fi si mai intense, pentru ca cei mici nu si-au format inca abilitatile de reglare emotionala si nu pot anticipa intotdeauna corect ce presupune schimbarea prin care urmeaza sa treaca.

 • Inceperea scolii
  Înapoi la școală. Cum îl pregătim pe copil pentru programul zilnic
  18 august 2022   

  După lunile de vacanță de vară, revenirea bruscă la programul școlar poate fi dificilă pentru cei mici. De aceea, este recomandat să începi treptat să îl pregătești pe copil pentru începerea anului școlar.

Mai multe