characters characters

Integrarea copiilor cu autism in invatamant

Propus de: Diana Zanfir   |   12 aprilie 2019    |   4130 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

integrarea copiilor cu autism in clasa
Buna ziua tuturor! Sunt Diana Zanfir sunt psiholog si psihoterapeut si astazi vreau sa va prezint trei idei prin care sa optimizam integrarea copiilor cu autism la grupa.

Esti parinte de copil cu autism? Sau esti cadru didactic? Citeste pana la final si obtine informatii valoroase! Descopera metode simple, utile si la indemana oricui pentru a activa copiii cu autism.

Prima idee: Invata-l numele colegilor! Noi, terapeutii din centru, am tinut legatura cu educatoarea copilului, am primit in terapie pozele colegilor si l-am invatat numele lor: sa spuna cum ii cheama pe acestia - daca copilul este verbal - sau sa ii arate cu degetul, daca inca nu este verbal.

De ce? Asa a invatat sa ii strige pe nume si sa spuna cu cine se joaca. L-a motivat in jocuri si interactiune.

A doua idee: Intalnirea de dimineata: Activeaza copilul la Intalnirea de dimineata si pune-l sa faca prezenta. Daca acum stie numele colegilor sai, poate pune poza acestora la panou in categoria prezent sau absent.

De ce? Copilul se simte util, este incurajat, vede ca are succes si desfasoara o activitate cat se poate de normala, la fel ca si colegii lui.

Si a treia idee promisa: Incurajeaza copilul! Nu uita sa ii spui”Bravo!” Aplauda-l si incurajeaza colegii sa il aplaude pentru oricare raspuns, oricat de mic ar fi. Copiii cu autism invata prin recompensare. Identifica, cu ajutorul parintilor, o lista de minim 5-10 jocuri, activitati sau obiecte recompensatorii pe care sa le primeasca pentru comportamentele bune pe care le manifesta in clasa, pentru raspunsurile pe care le da.

De ce? Toti copiii asociaza recompensa cu comportamentul . Cu cat recompensam mai repede si mai mlt, cu atat mai des vom observa comportamente bune, raspunsuri bune, activism si energie din partea copiilor.

Intodeauna incearca sa faci apel la incurajare, lauda, aplauze si entuziasm deoarece sunt metode puternice de recompensare. Apreciaza-l pentru orice fel de raspuns, pune-i o intrebare oricat de simpla si activeaza-l pe parcursul unei activitati didactice pentru a invata, pentru a se simti antrenat.

Vrei sa afli mai multe? Am pregatit pentru tine cursul SOS! Copil cu autism la grupa, disponibil video in format CD.

Gasesti descrierea lui completa AICI.

evolution center
Evolution Center te ajuta sa descoperi cele trei chei ale fericirii si echilibrului
: invatare continua, evolutie pas cu pas, crestere spirituala. Sprijinim familiile copiilor cu autism oferindu-le stabilitate, rutina si un program de invatare cat mai natural abordat, eficientizand timpul de lucru prin integrarea tehnicilor logopedice in programul basic de terapie. Suntem o echipa unita si bine sudata pregatita sa te ghideze in drumul tau catre reinventare si regasire interioara prin tehnici specifice de deblocare emotionala si motivare continua.

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Sindromul Asperger
  Sindromul Asperger – ce inseamna si cum il poti intelege mai bine
  25 septembrie 2019   

  „Boala mintala” sau „dereglare psihica” sunt etichete folosite de multe persoane atunci cand se refera la sindromul Asperger. De ce diagnosticul de tulburare de spectru autist (cum este sindromul Asperger) nu ar trebui folosit pentru a invalida eforturile si capacitatea unei persoane aflam impreuna.

 • Tratament autism
  Abordarea BLUE in autism
  13 septembrie 2018   

  BLUE este o abordare terapeutica utilizata in terapia copiilor cu autism in cadrul Asociatiei AITA, insumand o serie de tehnici si principii din mai multe terapii clasice.

 • Terapie autism
  Abordarea Blue in autism, mai mult decat ABA
  20 august 2018   

  BLUE este o abordare complexa a autismului care include o multitudine de tehnici si terapii.

Mai multe