characters characters

Idei de vacanta petrecuta acasa

Propus de: SuntParinte.ro   |   06 august 2015    |   2701 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

copil si baloane de sapun
Cum umpli zilele lungi de vara pe care le petreceti impreuna acasa? Vacanta poate fi momentul perfect pentru a descoperi lumea inconjuratoare impreuna cu copilul tau, jucandu-va si invatand lucruri noi impreuna. Iata cateva idei de activitati pe care le puteti pune la cale in vacanta:)

Barcutele pe apa. Intr-una din zile, invatati sa faceti barcute din hartie si apoi dati-le drumul pe rau.

Dintr-o astfel de activitate, pe langa exersarea motricitatii fine, copilul poate afla mai multe despre curentii de apa, de ce plutesc unele obiecte si de ce altele se scufunda.

Puterea vantului. Invatati mai multe despre curentii de aer realizand o morisca prin tehnica origami pe care sa o puteti observa la orice ora din zi si din noapte.


De asemenea, puteti face si un avion si de ce nu, o intrecere a avioanelor.


Vizitati un loc “verde”.
Fie ca vorbim de o iesire la picnic in parc, o excursie pe deal sau de o plimbare intr-o padure din apropiere, aceste iesiri il ajuta pe copil sa descopere natura si frumusetile acesteia. Poate invata despre plante, animale, insecte pe care le observa, dar si care sunt punctele cardinale, cum se poate orienta folosind o harta sau o busola.

Explorati constelatiile. Alegeti una dintre noptile in care cerul este senin. Folositi un telescop si identificati planete, constelatii, priviti avioanele care zboara pe timp de noapte si chiar cometele. Daca veti vedea o stea norocoasa, nu uitati sa va puneti rapid o dorinta. In Bucuresti, poti face acest lucru in cadrul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, in Bacau la Observatorul astronomic „Victor Anestin” , in Barlad la Observatorul Astronomic Barlad  si in Galati la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii.


Detectiv pentru o zi. Copiilor le plac misterele si le place sa isi atribuie diferite roluri. Iti propunem ca timp de o zi sa comunici cu copilul tau numai prin intermediul biletelelor pe care sa le scrii cu cerneala invizibila. Distractia va fi garantata :). Iata reteta pentru cerneala invizibila.

Pietrele vorbitoare. O modalitate captivanta de a invata alfabetul, dar si de adezvolta vocabularul copilului o reprezinta pietrele „vorbitoare”. Pentru a le realiza, trebuie in primul rand sa decupezi litere pe care sa le lipesti pe partea cea mai neteda a unor pietricele. Ulterior poti combina pietrele astfel incat sa obtii cuvinte si mesaje mai complexe.

Gatiti deserturi sanatoase de vara. Gatitul poate fi o activitate prin care copilul poate invata ce inseamna o alimentatie sanatoasa, ce inseamna vitaminele si mineralele, de ce substante nutritive are nevoie un copil si un adult ca sa supravietuiasca. Iata cateva deserturi usoare de vara pe care le poti face impreuna cu copilul tau.


De asemenea, nu lasati sa treaca o zi fara muzica. Muzica imbunatateste vocabularul copiilor, ii ajuta sa aprecieze diferite emotii si sa le cunoasca mai bine, invata ritmul, devin constienti de propriul corp prin dans si au o mai mare incredere in ei.

O vacanta acasa nu inseamna o vacanta lipsita de cheltuieli, insa cu siguranta acestea vor fi mai reduse. Planificati din timp ce activitati intentionati sa faceti, mai ales daca asta inseamna o iesire in oras, la muzeu, la teatru sau o scurta excursie. In situatia in care v-ati decis sa invatati ceva nou, ca de exemplu sa practicati un anumit sport, luati in considerare si aceste cheltuieli la bugetul familiei.

Nu uita ca aceste activitati practice ofera copiilor oportunitatea de a explora diferite domenii, de la stiintele naturii, fizica, chimie si chiar biologie. Beneficiile acestor activitati sunt mai multe, mai ales daca va veti implica intreaga familie, alaturi de copil.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/47152453@N07/7927939950

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe