characters characters

Fotografiile copiilor postate de parinti pe internet

E o idee buna sa postezi online fotografii cu copilul tau?

05 iulie 2016    |   542 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

fotografii copii si parinti
Tot mai multi parinti posteaza pe platformele de socializare, poze cu copiii lor, expunandu-i de timpuriu in mediul online. Este acesta un lucru bun sau nu?

Matt Warren, expert in securitatea online, sustine ca a impartasi poze cu copiii in mediul virtual este o problema de etica pe care oamenii ar trebui sa o ia in considerare inainte de a se decide sa incarce imaginile pe internet. Lucrul esential pe care trebuie sa il aiba in vedere parintii este ca odata ce au postat fotografiile pe internet, nu mai au control asupra lor si asupra persoanelor care le vor vedea.

Chiar daca parintii seteaza confidentialitatea fotografiilor astfel incat sa fie vazute de un singur prieten, nu au garantia asupra faptului ca acesta nu le va arata mai departe altor persoane.

De ce nu si-ar dori parintii ca fotografiile copiilor lor sa fie vazute de alte persoane?

Deoarece pozele ar putea fi preluate de persoane care sa le foloseasca pentru a castiga bani incluzandu-le in campanii pentru a vinde anumite lucruri sau in contexte cu caracter sexual.

In plus, o alta perspectiva pe care parintii ar trebui sa o aiba in vedere este permisiunea copilului. Se va bucura copilului lui peste cativa ani cand va vedea pozele postate pe parintii lui pe internet? Majoritatea copiilor spun ar prefera ca parintii sa le ceara permisiunea inainte de a posta fotografii cu ei pe internet, conform unui studiu recent.

„Poti folosi alte modalitati pentru a impartasi informatii despre tine si copilul tau in mediul social, decat prin intermediul pozelor. Sau poti sa le trimiti personal doar prietenilor tai cu recomandarea de a nu le face publice. Aceasta este cea mai sigura cale”, sustine Warren.

Sursa: SBS.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/ryan_polei/6265127527/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu