characters characters

Cele mai bune universitati din lume

Universitatea Politehnica Bucuresti: cea mai buna din Romania, potrivit clasamentelor mondiale

07 noiembrie 2017    |   1565 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

University Ranking by Academic Performance (URAP), unul dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare a universitatilor la nivel mondial, a publicat topul pentru anul 2017.

Universitatea din Romania plasata pe cel mai bun loc in topul mondial este Universitatea Politehnica din Bucuresti, pe 709. Aceasta este urmata de Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, pe 739 si de Universitatea Bucuresti, pe 764. Puteti vedea locurile ocupate de universitatile din Romania in imaginea de mai jos.

universitati din Romania in clasament mondial

La nivel european, Universitatea Politehnica din Bucuresti s-a clasat pe locul 306, urmata de Universitatea Babes Bolyai pe locul 318 si de Universitatea din Bucuresti, pe locul 325.

Topul URAP ia in considerare mai multe criterii prin care evalueaza calitatea si cantitatea lucrarilor de cercetare publicate de catre universitati: numarul de articole stiintifice publicate in jurnale cu un impact ridicat, numarul de citari ale acestor articole, numarul total de documente stiintifice (inclusiv recenzii, prezentari pentru conferinte, scrisori sau alte feluri de materiale stiintifice), impactul total al articolelor stiintifice, impactul total al citarilor si nivelul colaborarii internationale (numarul de articole scrise in colaborare cu autori din afara tarii).

Puteti vedea topul complet, cu toate universitatile din tara, aici.


Citeste si:


Cum isi descopera copiii aspiratiile

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu