characters characters

Copiii bilingvi si autocontrolul

20 noiembrie 2017    |   2076 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copiii bilingvi
Prescolarii care vorbesc doua limbi straine au o mai buna capacitate de a-si controla impulsurile si de a alege comportamente mai adecvate.

La baza acestui fenomen sta faptul ca gestionarea a doua limbi straine presupune exersarea unor abilitati cognitive care depasesc sfera limbajului. Cu alte cuvinte, fiind nevoiti sa gestioneze doua limbi, copiii isi imbunatatesc capacitatea de a-si controla comportamentul.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Oregon, pe 1146 de copii urmariti de la varsta de 4 ani, timp de un an si jumatate. Copiii au fost impartiti in trei grupuri pe baza abilitatilor de a vorbi limbi straine: copiii care vorbeau doar engleza, copiii care vorbeau atat engleza, cat si spaniola si copiii care vorbeau doar spaniola la inceput, iar la finalul studiului vorbeau deja si engleza fluent. Toti copiii au fost apoi testati din punctul de vedere al autocontrolului la inceputul studiului, dupa 6 luni de la inceputul studiului si dupa 18 luni.

Citeste pe aceeasi teme:

Copiii bilingvi isi dezvolta mai repede limbajul

Autocontrolul: mai important pentru succesul scolar decat temele si meditatiile


La inceputul studiului, copiii care  erau bilingvi aveau un nivel mult mai ridicat de autocontrol, decat copiii din celelalte doua grupuri. Dupa 18 luni insa, atat grupul bilingv, cat si cel in care copiii vorbeau initial spaniola, dar au invatat si engleza, prezentau un mai bun autocontrol, decat cei care vorbeau doar o singura limba.

Autocontrolul este o abilitate ce tine de functiile executive si este extrem de utila pentru obtinerea succesului academic si a unei stari de bine, mai tarziu, in viata, sustin cercetatorii. Autocontrolul se dezvolta in primii ani de viata, iar copiii care au un bun autocontrol sunt cei care reusesc sa se concentreze mai bine, sa urmareasca instructiuni clare si sa isi astepte randul intr-o sarcina.

Studiile de acest fel arata felurile in care conditiile de mediu in care cresc copiii influenteaza dezvoltarea acestor abilitati importante pentru tot restul vietii lor.

Sursa: ScienceDaily.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu