characters characters

Ajutor pentru refugiati Ucraina

Cum poti ajuta familiile si copiii nevoiti sa paraseasca Ucraina

27 februarie 2022    |   1079 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

ajutor refugiati Ucraina
Cum poti ajuta familiile si copiii din Ucraina, nevoiti sa isi paraseasca tara?

Mai multe organizatii nonguvernamentale s-au mobilizat pentru strangeri de fonduri, de alimente si servicii care pot face situatia persoanelor refugiate mai usoara. Iata o lista care te poate ajuta daca vrei sa te implici in acest sens.

Organizatia Refugees Welcome atragea ieri atentia ca initiativele de ajutor la Vama Siret au fost atat de numeroase incat risca sa blocheze traficul in zona. 


Nevoia de coordonare a eforturilor societatii civile devine astfel evidenta. De aceea, este recomandat sa contactati organizatii nonguvernamentale si sa verificati nevoile acestora, pentru ca ajutorul oferit sa ajunga in mod eficient la persoanele care au nevoie.

Site-ul refugees.ro este o platforma unde pot fi postate ofertele si cererile de ajutor.


Voluntarii care se pot implica direct in ajutorul persoanelor refugiate - cu produse, servicii sau alt fel de implicare, se pot inscrie aici si in grupul de Facebook Uniti pentru Ucraina.

Pe grupul Voluntari in Europa poti gasi apeluri de ajutor si poti oferi transport sau cazare.


Persoanele vorbitoare de limba ucraineana din judetul Maramures care doresc sa ajute pot lua legatura cu Asociatia Elevilor din Maramures


Asociatia Casa lui Patrocle din Suceava si-a anuntat sprijinul oficial pentru familiile care vin din Ucraina insotite de animale de companie. Poti sprijini efoturile lor prin donatii aici

Organizatii nonguvernamentale care realizeaza strangeri de fonduri pentru a veni in ajutorul persoanelor care au parasit Ucraina:


Crucea Rosie Romania


Unicef Romania


Salvati Copiii Romania


UNCHR


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu