characters characters

In ce masura credeti ca sanatatea psihica a copiilor este influentata de problemele cotidiene ale parintilor?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
10 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    04.11.2009 - 18:54
    Dupa cum arata acest sondaj, majoritatea persoanelor care au raspuns (65%)sunt de parere ca sanatatea psihica a copiilor este influentata in foarte mare masura de problemele cotidiene ale parintilor. Acest fapt poate fi interpretata ca un semnal in ceea ce priveste gradul de stress al parintilor in prezent, coplesiti de dificultatile pe care le intampina in viata de zi cu zi. Insa sanatatea psihica a copiilor nu este influentata numai de acest factor, ci si de zestrea genetica si de atitudinea parintilor fata de copil. In situatia in care parintii nu mai acorda atentie si suport emotional copilului deoarece sunt ei insisi prea centrati pe aspecte socio-economice, atunci echilibrul psihic al copilului poate avea de suferit. Daca insa copilul este sustinut, si i se acorda afectiune si atentie, problemele de zi cu zi au un impact mai putin defavorabil. Copiii au si ei o capacitate proprie de a face fata situatiilor dificile.
  • Dragnea Viorica
    Dragnea Viorica    03.11.2009 - 08:45
    Sănătatea psihică a copilului poate fi influențată de problemele cotidiene ale părinților dacă copilul este mai labil psihic.
  • Utilizator Anonim
    Popovici    02.11.2009 - 21:18
    Bună seara.Sunt şi părinte,dar şi cadru didactic.Fetiţa mea este elevă în clasa a VI-a.Primeşte f multe teme acasă şi f puţine explicaţii în clasă.Sistemul de învăţământ nu mai este ce a fost odată.Dascălii,,aleargă\" după puncte,cursuri de ,,formare\" obligatorii şi unii mai competenţi salarii de merit.
  • Marculescu Livia
    Marculescu Livia    31.10.2009 - 12:32
    Psihologii spun ca puterea exempului este foarte mare in ceea ce priveste educatia copiilor.Cel mai rau este ca exemplul negativ influenteaza cel mai usor psihicul copiilor,astfel ca trebuie sa fim foarte atenti cum comunicam in fata copiilor,ce situatii comentam,ce exemple si modele de viata oferim.Nu este suficient sa le spunem:,,Tu sa nu faci asa pentru ca nu este bine!\",deoarece copilul va gandi ca daca parintii au procedat asa inseamna ca nu este ceva eronat si le vor urma exemplul.O atmosfera de destindere,relaxare,armonie in familie va influenta pozitiv sanatatea psihica a copilului si asa acesta va avea un psihic sanatos si stabil,fara a aluneca pe panta gresita.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    30.10.2009 - 18:04
    da...
  • Utilizator Anonim
    gabriel    30.10.2009 - 11:44
    primele modele de socializare sunt cele oferite de catre familie\natitudinea fiecarui parinte este de multe ori copiata de catre cei mici\nclimatul familial poate favoriza unele manifestari de stres, nevroze, depresii, la fel cum un climat pozitiv, optimist si tonic pot favoriza stima de sine si un randament mai bun in activitatea scolarului
  • Utilizator Anonim
    ionela    30.10.2009 - 10:45
    Sunt mama unui baiat de 12 ani si este foarte greu sa il faci sa inteleaga ca treabuie sa aleaga calea dreapta. Copii devin ceea ce noi le putem oferi sa aleaga. Au nevoie de optiuni. Si cum sa ne mai mire de o alegere gresita cand echilibrul lor psihic este afectat. Acolo unde gresim noi, parintii revine in sarcina educatorului.
  • nicolescu maria
    nicolescu maria    29.10.2009 - 20:06
    Sunt cadru didactic,dar şi părinte.Am investit foarte mult în educaţia copiilor mei,care acum au cariere de invidiat.Consider că trebuie să fii alături de copil în orice situaţie ,indiferent de circumstanţe,alfel copilul se pierde.Părintele este primul model al copilului.
  • Eliza Paraschivescu-Vrejoiu
    Eliza Paraschivescu-Vrejoiu    29.10.2009 - 16:37
    Toti avem probleme mai mari sau mai mici.Este foarte greu sa pastrezi un echilibru in familie.Sunt parinte dar si cadru didactic.Observ adeseori la scoala elevi cu un comportament deviant.Cunosc si familiile din care fac parte si nu ma mira acest lucru.De cele mai multe ori ce investesti in copil acel lucru il vei primi inapoi.
  • Utilizator Anonim
    marinescuana56    29.10.2009 - 14:19
    Doamne!Azi s-a schimbat sclavia :banul a devenit atotstapanitor si multi sunt incantati sa fie robul lui.Cel mai mult platesc copiii care nu-si pot recupera parintii din jugul banului.Lipsa parintelui de langa copil creeaza complexe minorilor care pot degenera in tot felul de progresii maladive.Totodata pot sa devina victime anturajului care il pot converti la acte de violente,infractiuni multiple,ajungandu-se la degenerari ireparabile.Consider ca nevrozele din casa influenteaza extrem de mult sanatatea psihica a copilului.
Vezi toate comentariile