characters characters

Consideri introducerea clasei pregatitoare o masura benefica pentru educatia copiilor?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
9 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 22:15
  Nu, nu, nu sunt de acord!!!
  La gradinita au stat gratuit pana la ora 17, dar la scoala???, cine plateste invatatoarea??? -parintele.
  Ce lege!!!
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 21:15
  Este extraordinar sa ai la dispozitie un an ,timp in care poti forma la toti elevii din clasa deprinderi de-a lucra in echipa ,de comunicare libera pe diferite teme;cunoasterea mediului in care traieste cu plusurile si minusurile lui;sa se cunoasca pe sine, familia,comunitatea...cine vrea sa-si faca meseria cu adevarat considera infiintarea clasei pregatitoare foarte buna; cadre sunt cu dubla calificare in 90% din scoli, iar spatii sunt ca populatia scolara e in scadere de la an la an in toata tara.Chiar nu conteaza ca spatiul alocat clasei preg, e in scoala sau gradinita.
 • Dascalita Maria
  Dascalita Maria    31.01.2012 - 18:21
  Au mai fost perioade in care copiii puteau urma clasa I la 6 ani impliniti pana pe 14 septembrie. Depinde de dezvoltarea psihica a copilului, de priceperile si deprinderile pe care le are copilul la inceputul scolaritatii. Spre deosebire de acum 25-30- 35 de ani, cand in clasa I erau 6 saptamani pentru acomodarea copilului in clasa I, formarea unor notiuni de baza, acum se presupune ca le-ar poseda de la gradinita. nu se cunoaste realitatea. Sunt inca multi copii din medii defavorizate care vin direct la scoala la 7-8 ani si cu deprinderi de comportament dar si intelectuale la nivel scazut.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 17:10
  Sunt de parere ca infiintarea clasei 0 va fi un lucru bun pentru copii.Cei care au gandit si elaborat acest proiect cu siguranta sunt o echipa formata din specialisti in domeniul educatiei,psihologi ,cadre didactice cu experienta in domeniu.Este bine stiut ca varsta prescolaritatii este varsta achizitiilor iar copiii vor invata prin joc multe lucruri .Ei vor fi mai bine pregatiti pentru clasa I.Mai greu e sa fii parinte si sa nu stii ce sa alegi pentru un copil care a implinit 6 ani. Multi se grabesc sa il dea la scoala cu toate ca nu e pregatit.Vom sti de eficienta clasei 0 abia la sfarsitul anului scolar 2012-2013.Alegeti ce este mai bine penru copilul dumneavoastra pentru ca Legea educatiei pune in centru-copilul-el este cel mai important.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 16:58
  Da, au dreptate cei care au comentat anterior. Clasa pregatitoare exista si acum, si chiar cu succes, dar nu in cadrul scolii, ci la gradinita. La toamna in cadrul scolii nu vor mai avea aceleasi materiale, aceleasi spatii bine dotate, acelasi orar lejer, ci vor fi mai chinuiti, e clar, iar dupa ore nu vor avea decat in cazuri fericite after scool.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 15:50
  Ca de obicei, opinia dascalilor a fost ignorata de Sfantul Minister. Obligativitatea este benefica, insa nu si includerea ei in ciclul primar.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    31.01.2012 - 11:45
  vld
 • Utilizator Anonim
  vizitator    30.01.2012 - 17:43
  Daca ar fi o strategie pregatita din timp (personal calificat, spatii de desfasurare, materiale didactice) as spune cu inima deschisa ca e un lucru bun desi nu ar fi o noutate si ar mai ramane problema ridicata anterior...
 • Utilizator Anonim
  vizitator    27.01.2012 - 21:53
  Dar clasa pregatitoare functioneaza de ani buni la gradinita...doar ca de la toamna vor sa faca parte din invatamantul primar.Halal noutate...Ce vor face copiii de 6 ani dupa ore ,daca parintii lucreaza....nu se stie....