characters characters

Consideri ca este utila pentru educatia copilului inscrierea sa intr-un centru tip “after school”?

25 februarie 2014   

Varsta: 6 - 11 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
9 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Caciula 2 Ioana
  Caciula 2 Ioana    02.02.2010 - 12:30
  Majoritatea celor care au raspuns (63%) considera ca centrele de tip after-school sunt utile pentru educatia copiilor. Si aceasta deoarece copiii beneficiaza astfel de supravegherea cadrelor didactice, isi fac temele si totodata participa la diverse activitati recreative (jocuri, pictura, desen). Nu in ultimul rand, putem vorbi si despre socializare - copiii fac parte dintr-un grup, altul decat cel de la scoala, si pot crea astfel noi relatii de prietenie si invata reguli de comportament social. In situatiile cand parintii lucreaza si copilul ar ramane singur acasa, atunci centrul after-school este o solutie, insa poate fi o alternativa si pentru parintii care doresc ca copiii lor sa beneficieze de socializare si ajutor pentru lectii.
 • Utilizator Anonim
  cristea maria    31.01.2010 - 18:21
  cred ca este benefic acest program daca parintele considera ca la scoala va primi o educatie mai bune decat ce i-ar putea el oferi dupa-amiaza acasa. Daca parintele e acasa dupa-amiaza insa, nu vad de ce nu s-ar ocupa personal de dezvoltarea propriului copil....Sunt cadru didactic si cunosc si parinti care nu stiu cum sa faca acest lucru si prefera \"scoala de dupa-amiaza\", nu e un lucru deloc rau.
 • Utilizator Anonim
  educatoare    31.01.2010 - 13:51
  a lasa totul in seama scolii nu e benefic pentru copil,ci pentru parinti.Copilul are nevoie sa iasa din programul scolii pentru a se relaxa in familie si a comunica in familie.Ideal ar fi fara teme pentru acasa si de vacanta de dragul de a-i introduce un balast de cunostinte ,in ideea ca-i va folosi in viata.Nu exista in inv romanesc o selectie a continuturilor predate , in functie de varsta si nevoile imediate ale copilului.De aceea avem tineri care nu stiu sa se poarte sau care au ganduri de suicid cand dau de probleme de viata..
 • HELEN
  HELEN    31.01.2010 - 09:53
  Sunt părinte şi profesor. Citind opiniile de mai sus, observ că unii părinţi încearcă să transfere întrea responsabilitate educativă şcolii. Că se face pentru bani, e normal. Şi eu am copil pe care trebuie să îl întreţin. Nu sunt apostol, pustnic să nu îmi pese de bani. Din păcate suntem prea săraci şi de aici discuţiile acestea atât de amare.
 • Utilizator Anonim
  fraguta    31.01.2010 - 09:25
  nu ,nu este necesar.dar daca bugetul ne permite e ok.dar se poate si fara ,subliniez.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    30.01.2010 - 14:16
  In unitatile in care programul permite este bine sa se faca atata timp cat si parintele este de acord iar suma alocata nu este prea mare. Cunosc cazuri cand parintii someri fiind au fost fortati sa ii fie copilul inscris la cursurile de dupa scoala. Asta nu e bine. Sunt si familii in care programul lor de la serviciu nu le permite sa aiba grija si supraveghere la teme. Pentru acestia este o usurare. dar aceasta forma de invatare dupa scoala nu se poate face si in mediul rural, din variate motive:\n -lipsa banilor,\n -copiii sunt pusi la muncilor agricole, la treburi marunte pe langa casa,etc.In principiu am votat \"da\" insa sa fie atrasi si prin sponsorizari nu numai prin banii parintilor ca doar este scoala de stat.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    30.01.2010 - 11:01
  Cred ca depinde de ce se face la centrele acestea. Eu cunosc pe cineva si stiu ca acolo copilul mananca si apoi isi face temele cu invatatoarea. Insa sta acolo pana la ora 17 ceea ce e foarte mult pt un copil de 8-9 ani. Ar fi mai bine daca ar putea dormi putin si sa faca ceva sport, sa se joace nu numai teme. E un lucru bun daca e echilibrat. Altfel e prea obositor.
 • aeae44
  aeae44    29.01.2010 - 20:55
  Eu am votat da,dar prin afterschool nu inteleg ceea ce se face astazi ,pentru bani,numai la unii elevi. O asemenea activitate ar trebui organizata la toate scolile generala , cu mancare la amiaza,relaxare,invatare sun suprevegherea cadrelor specializate. In acest fel copilul ajuns acasa trebuie numai sa se relaxeze sa petreaca cat mai mult timp cu parintii...
 • Mihaela
  Mihaela    27.01.2010 - 11:04
  Copilul dupa scoala ar trebui sa se odihneasca in liniste acasa ,sa se deconecteze pentru o ora de scoala pentru a fi odihnit sa inceapa pregatirea temelor pentru urmatoarea zi. Pentru sigurnta lui in cazul in care parintii lucreaza pana tarziu este bine venita.