characters characters

Noua idei pentru petrecerea zilei de 1 Iunie

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 mai 2010    |   6640 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

„Petrece timp cu copilul tau” este o sugestie oferita destul de des parintilor. Din pacate, multi cred ca ea se refera la a organiza evenimente memorabile, iar pentru asta e nevoie de mult timp, creativitate si ingeniozitate. Aceasta credinta este gresita. Chiar daca vorbim de 1 iunie sau de orice alta zi, iti poti petrece timpul liber pe care il ai cu copilul tau. Asta se poate referi si la cateva ore, cateva zeci de minute sau o seara. Ce poti sa faci in acest interval? Cum sa-l faci pe copil sa simta ca a petrecut timp cu tine, ca i-ai acordat atentie pe deplin?
 
Iata cateva idei pe care le poti pune in practica in general, dar si pe 1 Iunie:

1. Luati masa impreuna. Poti transforma un pranz ori o cina obisnuita intr-un mic festin. Poti aseza tacamurile si farfuriile intr-un mod iesit din comun, elegant, alaturi de servetele si un buchetel de flori intr-o vaza aflata la mijloc. Daca e cina poti pune si doua-trei lumanarele pentru a crea o atmosfera speciala. Asa copilul isi poate exersa abilitatile de a manca in mod corect la masa (din pacate putini stiu sa foloseasca tot setul de tacamuri asezat la masa, mai cu seama daca mediul este unul formal, ca de exemplu, un restaurant). Pe langa asta, copilul invata ca familia e importanta, iar aceste momente speciale vor fi placut reamintite peste ani. Nu uita ca aspectul exterior nu e atat de important, ci prezenta tuturor membrilor de familie la masa
 
2. Organizeaza un picnic, o iesire la iarba verde. Aminteste-ti sa aduci cu tine toate cele necesare, precum si o multime de jocuri pe care le puteti desfasura in aer liber. Iesirile impreuna cu familia, mai ales la picnic trebuie sa fie presarate de jocuri cu mingea, paletele de tenis, cercuri etc. Puteti sa creati impreuna si o activitate de creeare a unui zmeu. Il puteti „lansa”in mijlocul campiei. Iesirile la picnic reprezinta o ocazia perfecta pentru a incuraja miscarea, dar si pentru a va relaxa.

3. Plimbari cu bicicleta prin parc. Aceasta activitate il ajuta si pe copil sa se destinda si sa inteleaga ca pui accent pe exercitiul fizic. Din pacate, lipsa timpului nu ne mai permite sa petrecem  impreuna cu ceilalti membri ai familiei, cu atat mai putin facand miscare. Asa ca, luati-va fiecare bicicleta si porniti in cautarea unor noi spatii si locuri din oras.

4. Gateste impreuna cu toata familia. Incercati retete noi, ceva ce nu ati mai mancat pana acuma. Cere-i copilului sa te ajute sa pui ingredientele, sa amestece in mancare, dar iti poate fi de ajutor si la asezarea mesei. Gatitul impreuna aduce buna dispozitie tuturor, iar daca folosesti si muzica pe fundal, va fi cu adevarat un moment special.

5. Inventati o activitate de pictura in care fiecare sa picteze pe aceeasi foaie de hartie. Foloseste o hartie cartonata A3 pe care sa o pui la dispozitia tuturor si pe care, rand pe rand ori deodata puteti sa pictati pe ea ce va trece prin minte, cu ce culori doriti. Nu uita ca nu exista reguli. Produsul obtinut va fi un tablou al familiei.

6. Construiti un cort impreuna, in interiorul casei. Puteti folosi cateva paturi si niste scaune (cu rol de pereti), iar in interior asezati perne. Puteti manca in interior sau pur si simplu sa petreceti timp impreuna, cu lumina din camera stinsa si doar o singur lanterna in interior aprinsa. Puteti sa spuneti povesti de groaza sau diverse istorioare, precum si glume.

7. Citeste-i povesti. Atunci cand e vremea de culcare, copilul tau se va pune cu mai mult drag in pat, daca stai alaturi de el o jumatate de ora si ii citesti din cartea de povesti. Inseamna foarte mult pentru copil din toate punctele de vedere. Povestile cu final fericit, inainte de a se pune la somn il ajuta sa se linisteasca, mai ales daca tonul vocii tale este mai scazut si atmosfera creata este una adecvata citirii de povesti si somnului.

8. Creta colorata face minuni in jocul copiilor. Poti alege trotuarul din fata casei sau a blocului pentru a-l „mazgali” impreuna. Desene caricaturale, portrete, obiecte sau jocuri de genul „x-o”, sotron, toate se pot juca daca ai la indemana putina creta. Cu cat gama de culori este mai mare, cu atat imaginatia va da mai multe roade.

9. Cinema, muzeu, teatru, gradina zoologica sau botanica
pot fi alte activitati pe care le poti alege pentru a petrece timpul cu cel mic. Acestea poarta si numele de activitati instructiv-educative fiindca pe langa rolul de relaxare si distractie, ajuta si la dezvoltarea intelectuala a copilului.

Ti-am oferit o serie de 9 sugestii pentru a petrece un 1 iunie placut impreuna cu copilul tau. Tu ce alegi sau ce alte propuneri ai? Asteptam raspunsurile tale.


Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Petreceri Magice    28.05.2016 - 22:35
    Draga mămica noi te putem ajuta. Organizam petreceri pentru copii in Bucuresti si oriunde ni se cere. Avem animatori pentu copii foarte talentați.Ne găsești online la adresa petrecerimagice.ro

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe