characters characters
Lucreţia Moldovan 20 nov 2014

Cum să facem mai uşoară trecerea de la ciclul primar la ciclul gimnazial?

Propus de: Lucreţia Moldovan   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Părinţii ştiu că trecerea în ciclul gimnazial nu se face uşor. Vor să ştie cum să-i ajute !

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Caciula 2 Ioana
  rating up 0 rating down

  Caciula 2 Ioana 25 nov 2014 11:23

  Intr-adevar, trecerea de la clasele primare la clasa a V-a presupune eforturi mai mari pentru copii, avand in vedere ca vor intampina cerintele mai multor profesori, note in loc de calificative, solicitari mai mari pentru toate materiile, plus schimbarile organismului la aceasta varsta care ii solicita in mod suplimentar. Parintii ii pot ajuta pe copii in primul rand pastrand legatura permanent cu scoala, cu profesorul diriginte, pentru a intelege si a sesiza adaptarea copilului la clasele gimnaziale. Parintii vor sti astfel care sunt cerintele profesorilor, le pot explica celor mici cum sa faca fata acestor cerinte, vor intelege care sunt materiile care pun probleme si cum se pot remedia aceste dificultati scolare, discutand si cu profesorii respectivi si indrumandu-si copilul sa ceara ajutor atunci cand nu intelege, cand se simte confuz, cand vrea sa discute si cu alti colegi despre teme sau lectii. Parintii vor explica elevilor care este diferenta dintre calificative si note, ce inseamna nota 8, ce inseamna nota 5 sau 10, pentru ca acestia sa nu fie socati de notele primite comparativ cu calificativele din clasele mici. Parintii pot sa ajute de asemenea copiii printr-un management bun al timpului - un program bine stabilit, organizat, care sa cuprinda atat timp pentru lectii, dar si pentru odihna si activitati extrascolare care il atrat pe copil, mai putin pentru jocuri video si calculator. La fel si managementul stresului este important, fara a pune presiune pe copii pentru note si creand si acasa un mediu relaxat.

Citeste articole din aceasta tema

 • Managementul clasei de elevi
  Cum pot incuraja cadrele didactice comportamentele pozitive in clasa
  04 decembrie 2019   

  Primul pas este sa intelegem mai bine de ce apar comportamentele dificile ale copiilor in clasa.

 • Relatia parinte profesor
  Ce vor cadrele didactice sa stie parintii
  04 octombrie 2019   

  Succesul copilului la scoala depinde mult si de disponibilitatea parintilor si a profesorilor de a construi o relatie pozitiva, din care copiii sa aiba de castigat pe termen lung.

 • Comunicarea eficienta parinte profesor
  Ce vor parintii sa stie profesorii
  03 octombrie 2019   

  Toata lumea este de acord ca o comunicare eficienta dintre parinti si profesori este esentiala pentru rezultatele scolare bune ale copiilor. Deseori, ca in orice alta relatie umana, lucrurile cele mai importante raman insa nespuse, atat din partea parintilor, cat si din partea profesorilor.

Mai multe