characters characters

DEEA BUZDUGAN: “Norocul este in noi”

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 februarie 2014    |   2728 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

DEEA BUZDUGAN: “Norocul este in noi” De 1 Martie, poarta martisorul romanesc.Campanie SuntParinte.ro

 
1. De ce e important sa ducem mai departe valorile romanesti?

Pentru ca ne reprezinta. Spune multe despre zestrea noastra ca popor. Altfel, ne-am pierde specificul, particularul. Cine am mai fi daca ne-am dezbraca de tot ceea ce suntem? De istoric, de povestile noastre culturale, de traditii? Cred ca noile generatii au nevoie de radacini. Multa vreme era rusinos sa privesti cu admiratie ceea ce batranii odata realizau, acum insa ceva-ceva s-a schimbat. In acelasi timp, nu trebuie sa stam in trecut, ci sa-l reinventam pentru viitor.
 
2. Ce inseamna pentru tine 1 martie si ce reprezinta Martisorul?
 
Eu sunt o optimista asa ca nu sunt influentata de prima zi a noului anotimp pentru a zambi, pentru a ma imbraca in culoare, pentru a “ma trezi la viata”. Sunt plina de viata. Si totusi, 1 martie reprezinta bucurie, feminitate.
 
3. Cum traiai 1 martie cand era copil? Si cum traiesti acum prima zi de primavara?
Pe atunci erau martisoarele clasice… apoi au aparut celebrele flori din material textile, in cutii de plastic. Tin minte ca acelea erau mai scumpe, iar noi fetitele nu le primeam… doar doamnele aveau privilegiul acesta. Insa, diriginta noastra, doamna profesoara de limba romana ne rasfata facandu-ne cadou astfel de martisoare. Umplea intreaga catedra cu acele cutii si ne lasa sa alegem.
Astazi traiesc prima zi oficiala de primavara printre noi idei de colectii, haine frumoase si multe flori. 1 martie e inainte de toate o noua ocazie de a ne imbraca in zambete.

Pictura, actorie sau astronomie pentru copii la Fundatia Calea Victoriei4. Povesteste-ne putin despre martisorul creat pentru campania SuntParinte.ro. Martisorul romanesc. Creativ si original, poate chiar putin reinventat, in viziunea ta este…
o potcoava. Am creat un martisor potcoava, un accesoriu fin pentru o femeie puternica. Chiar daca in traditia romaneasca se considera ca potcoava, cosarul, trifoiul cu patru foi aduc noroc, eu cred cu toata fiinta mea ca norocul este in noi. Noi avem puterea de a ne realiza viata asa cum ne dorim. Pentru primavara 2014, doresc tuturor sa aiba inspiratia necesara pentru a-si crea momente frumoase.

Deea Buzdugan este un renumit designer vestimentar, o ambasadoare a feminitatii, a elegantei si a culorilor.
DEEA BUZDUGAN: “Norocul este in noi”

SuntParinte.ro iti prezinta campania „De 1 martie, poarta martisorul romanesc. Creativ si original”. O campanie ce readuce in prim plan povestea martisorului romanesc asa cum e vazut prin ochii artistilor de astazi.

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Emanuela Ciocanel
  Emanuela Ciocanel    20.02.2014 - 06:46
  Multumesc pentru articol, interesant si scris cu mult suflet, felicitări!

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Traditii de Anul Nou in familie
  Traditii de Anul Nou in familie
  28 decembrie 2022   

  Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.

 • Ziua Limbii Romane
  Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
  31 august 2022   

  Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.

 • Ziua Internationala a Familiei
  Ziua Internationala a Familiei. 3 idei de activitati pentru o zi reusita in familie
  12 mai 2022   

  Pe 15 Mai, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. Sarbatoarea a fost stabilita in 1993 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cu rolul de a incuraja constientizarea problemelor cu care se confrunta familiile si de a promova informatii despre procesele sociale si economice care afecteaza familiile la nivel global.

Mai multe