characters characters

Cum il inveti pe copil sa isi faca rezumatul anului

Propus de: SuntParinte.ro   |   23 decembrie 2015    |   865 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

rezumatul anului
Sfarsitul anului aduce cu sine si nevoia de a recapitula tot ce am facut din ianuarie pana in decembrie, de a ne bucura de obiectivele indeplinite si de a lua decizii legate de cele neindeplinite. Daca ai scris o lista de dorinte pentru anul care tocmai se incheie, vei avea deja de la ce sa pornesti :)

1. Noteaza pe fiecare foaie in parte, numele lunilor din an.

2. Ia pe rand, impreuna cu copilul tau, fiecare luna si incercati sa va amintiti cateva evenimente majore. Notati pe foaia corespunzatoare fiecarei luni in parte, toate amintirile. Daca copilul tau nu se descurca inca prea bine cu scrisul, poate trece pe hartii cuvinte cheie sau poate desena simboluri care sa ii aduca aminte de ce s-a intamplat.

3. Colorati fiecare luna din an, pe hartie, in functie de ce emotii a trait copilul de-a lungul intregii luni. S-ar putea ca intr-o luna sa i se fi intamplat mai multe lucruri neplacute, astfel ca puteti sa colorati coala reprezentativa pentru acea luna in culori reci (verde, albastru, violet etc.). Pentru lunile in care amintirile sunt placute, folositi culori calde (rosu, galben, portocaliu etc.) Daca unele luni au fost si bune si rele, pur si simplu combinati culorile.

4. La final, traversati cu privirea inca o data fiecare luna din anul ce a trecut si ajuta-ti copilul sa faca un rezumat verbal a ce a fost, si cu bune si cu rele.

5. Asezati foile in ordine cronologica si perforati-le fie in partea laterala daca ati tinut foile in pozitie portret, fie in partea de sus, daca le-ati tinut in pozitie orizontala.

6. Prindeti foile prin orificiile facute de perforator cu un snur colorat.

O astfel de activitate il ajuta pe copilul tau sa isi faca un rezumat inedit al anului care se incheie, rememoreaza lucrurile pe care le-a facut, situatiile placute si mai putin placute prin care a trecut. In plus, prin discutiile cu tine poate sa traga concluzii si sa inteleaga ce poate schimba pentru ca anul viitor sa fie mai bun.

Daca veti repeta activitatea la finalul fiecarui an si veti pastra foile de hartie, in timp, veti strange amintiri despre copilaria celui mic.

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/10154402@N03/8421806383/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
  Voi ce faceti de Ziua Copilului? 1 iunie cu filme de 10 la Cinema City
  30 mai 2023   

  Ocazie unica de a vedea înaintea tuturor Spider-Man: Across the Spider-Verse, plus multe alte animații, la preț special pentru toată lumea

 • Traditii de Anul Nou in familie
  Traditii de Anul Nou in familie
  28 decembrie 2022   

  Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.

 • Ziua Limbii Romane
  Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
  31 august 2022   

  Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.

Mai multe