characters characters

Scoala de vara de limba engleza Excalibur

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 aprilie 2013    |   1307 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Scolile de vara pentru copii ofera din ce in ce mai multe tipuri de activitati pentru copii, imbinand distractia si invatarea. Programele de consolidare a limbilor straine sunt alegerea multor copii si parinti. Adriana Alionte, director Shakespeare School, ne-a raspuns la mai multe intrebari despre programul pe care il organizeaza pentru copii cu varste intre 8 si 12 ani, in aceasta vara.

1. Descrieti-ne oferta dumneavoastra de tabere.

Anul acesta, pe langa traditionalele tabere de engleza in Marea Britanie si SUA, Shakespeare School propune doua programe inovative de invatare a limbii engleze in cadrul unor scoli de vara din Romania: scoala de vara Excalibur si scoala de vara English Adventure, un concept unic si deosebit de spectaculos, despre care am mai scris aici.
Scoala de vara de limba engleza Excalibur, cu tematica medievala, se adreseaza copiilor cu varsta intre 8 si 12 ani si este organizata la pensiunea Valea Cetatii, situata in mijlocul naturii, la poalele Cetatii Rasnov. Anul acesta vom organiza doua serii de o saptamana: 30 Iunie – 6 Iulie si 14 - 20 Iulie, iar pretul vacantei este de 1550 RON. Copiii sunt asteptati sa se inscrie pana pe 15 mai, in limita locurilor disponibile.

2. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii in aceasta scoala de vara?
Copiii vor pune in scena o piesa de teatru in limba engleza despre aventurile de la curtea Regelui Arthur si vor participa la ore de engleza cu tematica medievala in stilul Shakespeare School: interactiv si plin de umor si voie buna. Se pune accent sporit pe aspectul conversational al limbii engleze, iar jocurile si competitiile sunt menite sa le creeze cadrul optim pentru a se exprima in limba engleza.

Zilnic dupa orele de engleza si repetitiile de teatru, cavalerii si domnitele urca in Cetatea Rasnov unde invata sa manuiasca arcul si spada si sunt initiati in tainele picturii heraldice si ale olaritului. De asemenea, vor vizita Pestera Valea Cetatii, aflata la poalele cetatii Rasnov, o pestera nou deschisa publicului si deosebit de spectaculoasa. Copiii vor purta costume din epoca medievala, vor incerca armuri de cavaleri si vor avea parte de multe suprize in cetatea Rasnov in timpul Festivalului Medieval.



3. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii?
Nu exista conditii speciale pe care sa le indeplineasca participantii.
Pentru cursurile de limba engleza sunt suficiente cunostintele acumulate la scoala. Copiii vor fi impartiti in doua grupe, in functie de nivelul de limba engleza. Toate echipamentele pentru atelierele de spada si tir cu arcul, pictura heraldica si olarit, costumele si recuzita pentru piesa de teatru sunt incluse in pretul scolii de vara.

4. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?
Shakespeare School a organizat tabere medievale mai multi ani la rand si in fiecare an, atat copiii, cat si parintii au fost foarte entuziasmati de program. „Bineinteles, eu am fost foarte incantata ca va invata limba engleza, dar nici nu imi imaginam cat de bucuros se va intoarce Matei din tabara. Sau ca se va descurca atat de bine in piesa de teatru, cand el abia vorbeste daca sunt mai multi oameni in jur.”, ne-a spus anul trecut o mamica. Profesorii Shakespeare School au acest dar de a-i incuraja pe copii si a le da incredere in ei. Orele de engleza sunt foarte interactive si bazate pe jocuri amuzante, iar atelierele medievale sunt organizate tot cu multa dragoste pentru copii. Copiii sunt topiti dupa atelierul de spada, cand imbraca armuri si se lupta ca adevarati cavaleri.

Anul acesta am schimbat locatia pentru ca cei mici sa aiba parte de adevarata atmosfera medievala, chiar in inima Cetatii Rasnov. Un alt mare avantaj este ca cei mici vor participa si la Festivalul Medieval, cand intreaga cetate se umple de culoare, costume de epoca si spectacole cu tematica medievala.

5. Din experienta dumneavoastra, ce isi doresc parintii de la o scoala de vara?
Parintii tin cel mai mult la siguranta copiilor, sa stie ca sunt supravegheati permanent si au conditii optime. Avem o echipa intreaga de instructori si profesori care au permanent grija de copii, iar pensiunea unde stam nu vor fi cazati alti turisti. Mai glumim cu parintii ca arcurile si spadele nu sunt ascutite, sunt de jucarie.

6. Cum va pot contacta parintii interesati de oferta dumneavoastra?
Pentru mai multe detalii despre program si inscrieri puteti accesa www.shakespeare-school.ro, sectiunea Tabere engleza sau ne puteti contacta la info@shakespeare-school.ro.

7. De ce ar fi benefic pentru un copil sa participe la scoala de vara organizata de dvs.?
Stim ca parintii, pe langa siguranta si amuzamentul copiilor, isi doresc ca cei mici sa invete tot mai multe. Si aici nu vorbim doar de limba engleza, ci de modul in care se dezvolta copiii. La varsta asta invata din orice si acumuleaza tot felul de experiente. Noi avem mereu grija ca prin fiecare activitate sa le transmitem mai mult. La scoala de vara Excalibur copiii deprind un “cod de onoare” medieval si invata ce inseamna fair-play prin toate competitiile pe care le organizam. Dar mai ales, incercam sa le dam incredere in ei, sa capete curaj sa se exprime, sa vorbeasca in public. Multi parinti ne-au zis ca cei mici s-au intors din tabere mult mai dezinvolti si dezghetati.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Ionikal12
    Ionikal12    18.04.2013 - 07:47
    Foarte interesanta aceasta scoala de vara. De asemenea, continut bogat de divertisment si functionalitati educationale am gasit si pe english attack, http://ro.english-attack.com/.