characters characters

Ultimele zile de inscrieri la Shakespeare School Essay Competition 2024 – editia #16!

28 martie 2024    |   311 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Shakespeare School Competition 2024
Inscrierile la Shakespeare School Essay Competition – cel mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza
– se apropie de final! Acum este ultima sansa de a intra in marea cursa pentru o Tabara in Marea Britanie.

Concursul cu participare gratuita, organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara, se bucura de o mare popularitate in randul tinerilor pasionati de limba engleza. In anul 2023 am atins un record al inscrierilor: peste 9.890 de eseuri din toate judetele tarii.

TEMA EDIȚIEI A 16-A

Anul acesta, tema este „The Magic of Imagination”. Le propunem astfel copiilor si adolescentilor sa compuna un eseu in limba engleza de 200 cuvinte (pentru categoria 11-14 ani) sau 250 de cuvinte (pentru categoria 15-19 ani), in care sa descrie rolul imaginatiei in vietile lor, pornind de la o fotografie data.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Daca ai intre 11 si 19 ani, esti pasionat de Limba Engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te invitam sa-ti demonstrezi priceperea in cadrul Shakespeare School Essay Competition 2024!

Participantii isi pot inscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, respectand cerintele pentru una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limita de inscriere in concurs este 31 Martie 2024, ora 23:59.

PREMII PENTRU PARTICIPANȚI

Concursul ofera celor 30 de finalisti numeroase premii, constand in:

  • 2 tabere de limba engleza in Marea Britanie (pentru marele castigator al fiecareia dintre cele doua categorii de varsta: 11-14 ani si 15-19 ani);
  • Cursuri de limba engleza la Shakespeare School;
  • Inscrieri gratuite la Examene Cambridge;
  • Carti, rechizite si multe alte surprize.

In plus, toti cei care intra in concursul national de creatie in limba engleza vor primi o Diploma de Participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune, originale si creative 30 de lucrari. Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita in urma unor scurte interviuri online, in limba engleza, cu finalistii.

PREMII ȘI DISTINCȚII PENTRU PROFESORI

Profesorii care isi incurajeaza elevii de 11-19 ani sa trimita un eseu, in limba engleza, cu tema „The Magic of Imagination” pot castiga:

  • Curs Online dezvoltare profesionala - oferit de Cambridge University Press & Assessment, pentru primii 2 profesori cu cei mai multi elevi inscrisi;
  • Trofeul Excelentei + Curs Online dezvoltare profesionala, pentru judetul cu cei mai multi reprezentanti in concurs;
  • Certificate of Excellence, acordat profesorului cu cei mai multi elevi inscrisi;
  • Certificate of Merit, acordat profesorilor care coordoneaza minimum 10 participanti la cea de-a 16-a editie Shakespeare School Essay Competition.

Anuntarea castigatorilor va avea loc pe data de 19 iunie 2024.


Proiectul isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul inovator, originalitatea si sa motiveze tinerii sa-si perfectioneze limba engleza.


„Particip la fiecare editie Essay Competition, de 3-4 ani. Am descoperit ca poti sa scrii oriunde,
in pat, pe canapea, la birou. Și daca scrii pe hartie si daca scrii pe calculator, e acelasi lucru. Nu inseamna ca esti mai mult sau mai putin creativ. Important este sa scrii si sa iti trimiti eseul la un astfel de concurs si cine stie, poate castigi! Chiar daca pierzi, nu e neaparat o pierdere, este pur si simplu o experienta din care inveti mai multe. Și poti sa adaugi cunostinte, pana ajungi intr-un loc in care poti sa le valorifici cu adevarat.”, a declarat Maria Ghica, castigatoarea premiului I, categoria 11-14 ani, la editia din 2023 a Concursului.

Mai multe detalii despre tema, regulament si inscriere pe www.shakespeare-school.ro, sectiunea Competitii, sau AICI.

Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, in parteneriat cu Shakespeare School si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.

Organizator: Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

Sponsor principal: Shakespeare School

Sponsori: British Council, Cambridge University Press & Assessment, Fischer International, Mirunette Education.

Parteneri media: Agerpres, Alarma Buzoiana, Asociatia 4Career, Chic-Elite.ro, Clopotel.ro, EventsMax.ro, Financial Market, Gazeta de Sud, GOKid, Jurnalul de Afaceri, KidsNews.ro, Mesagerul de Covasna, Modern Dads, Modern Family, News Buzau, Newsar, Opera Comica pentru Copii, Portal Invatamant, Radio Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Radio Sud, Radio Trinitas, Romania Pozitiva, SfatulParintilor.ro, Spot Media, Știri pentru Copii, SuntParinte.ro, Teatrul Ion Creanga.

Parteneri educationali: Bucharest English Teachers' Association – BETA, Cluj English Teachers' Association, Consiliul Elevilor, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Moldavian Association of Teachers of English, Romanian Association of Teachers of English, Timisoara English Teachers' Association, Vreau Sa Studiez In America si peste 30 de Inspectorate Școlare Judetene.

Despre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

Fondata in anul 2011, este o organizatie non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul Asociatiei este „Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu