characters characters

Viata familiala, sacrificata pentru job

28 ianuarie 2011    |   497 vizualizări

Peste 90% din angajatii romani au un program de lucru rigid, arata un studiu pe 2010 al Institutului National de Statistica. Femeile, in mai mare masura decat barbatii, lucreaza cu program fix. In lipsa unor servicii publice de sustinere, ele trebuie sa faca fata si jobului si treburilor gospodaresti.

In spatiul statelor europene dezvoltate, contractele de munca part-time sau programul de lucru flexibil sunt considerate opțiuni de succes pentru femeile care doresc sa participe  pe piata muncii, in conditiile pastrarii obligatiilor familiale.


Articol complet: Adevarul.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    28.01.2011 - 11:06
    Daca femeia recunoaste importanta rolului ei in familie,si mai ales ca mama,acest lucru o defavorizeaza ,o discrimineaza fata de alti colegi la servici.

    Multe femei adopta un comportament detasat fata de rolul lor in educatia copilului pentru a nu arata ,de fapt,ca viata de familie contrabalanseaza cu sarcinile de servici.

    Cand m-am intors la servici dupa nastere,copilul avea doar 6 luni.Ar fi trebuit sa fac cerere pentru a lucra cu program redus dar acest lucru m-ar fi defavorizat...imi aduc aminte ca de nenumarate ori plecam pentru o jumatate de ora de la servici pentru a alapta copilul dupa care ma intorceam Si da,am lucrat cu norma intreaga ....